Se continuă degajarea DN 17B în zona Holda

> Circulaţia pe acest sector rămâne închisă, a avertizat DRDP Iaşi

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a anunţat, joi, că se executau lucrări de degajare a carosabilului în urma căderilor de pe versant pe DN 17B, în zona Holda.

„Din motive ce ţin de siguranţă participanţilor la trafic, circulaţia pe acest sector de drum rămâne închisă pentru toate categoriile de utilizatori, cu recomandarea folosirii rutelor alternative avute la dispoziţie” a transmis DRDP Iaşi.

Reamintim că, anterior o echipă a DRDP Iaşi condusă de directorul general regional Ovidiu Mugurel Laicu, alături de prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, reprezentanţi ai Poliţiei şi ai autorităţilor locale, a efectuat o vizită în teren pe DN 17B, la Holda, fiind efectuată o nouă evaluare a situaţiei create de prăbuşirile masive de pe versant înregistrate la sfârşitul lunii august, când au fost avansate totodată soluţii şi un grafic estimativ de implementare a acestora pentru aducere a amplasamentului la starea iniţială.

Astfel, în urma discuţiilor cu specialiştii DRDP Iaşi, dar şi a recomandărilor expertului tehnic, se estimează că până pe 15 noiembrie (termen în funcţie şi de condiţiile meteo) vor putea fi executate lucrări de rânguire a versantului, detonare a materialului pietros şi montare a barierelor dinamice, execuţie zid de sprijin, urmând ca în paralel să fie derulată procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie a unei structuri de tip polată (copertină), care să protejeze corpul drumului şi participanţii la trafic de eventuale noi prăbuşiri de pe versant. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI