Proiecte pentru Masivul Rarău – „un magnet” de atras turiştii

> Printre acestea se numără un skywalk, un punct de belvedere, amenajări turistice, locuri de campare, dar şi festivalul pentru tineret „Stelele Rarăului”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, vineri, în cadrul unui infotur în marja Galei Turismului din Regiunea Nord-Est, proiectele pe care le are CJ Suceava împreună cu primăriile din zona Masivului Rarău în dezvoltarea turistică din zonă.

El a spus că se lucrează acum la un plan urbanistic zonal (PUZ) al Muntelui Rarău, intenţia fiind de a se amenaja mai multe locuri de campare pentru turişti şi în special un loc de campare pentru corturi.

Preşedintele Flutur a menţionat că CJ Suceava investeşte acum în realizarea unui skywalk pe Piatra Şoimului, arătând că „va fi spectaculos”, dar intenţionează şi amenajarea unui punct de belvedere în zona turnului TV de unde se vede toată Valea Moldovei.

„Nu departe de aici, la poalele Rarăului, sunt Codrii Seculari de la Slătioara care este monument UNESCO. Am lucrat la modernizarea drumului spre Codrii Seculari şi acum facem legătura cu Câmpulung Moldovenesc” a spus Flutur, care a subliniat că accesul pe Masivul Rarău se efectuează din trei direcţii, fiind efectuate modernizări pe 34 km de drumuri.

„Va fi o zonă foarte accesibilă turiştilor în perioada următoare” a spus Flutur.

El a subliniat că numai în Masivul Rarău şi Giumalău sunt peste 60 km de trasee pentru mountain bike şi trasee montane, din cei 600 km de trasee montane din judeţul Suceava.

Flutur a mai declarat că CJ Suceava încurajează Primăria Câmpulung Moldovenesc să realizeze un proiect în parteneriat public-privat „Poiana Bucovinei”, arătând că administraţia locală are terenuri suficiente pentru dezvoltarea turismului.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat şi că s-a construit o pârtie de schi de 2,8 km şi mai trebuie construit un tronson de 1,5 km, astfel încât pârtia să ajungă până la Staţia meteo.

Totodată, Gheorghe Flutur a mai spus că autorităţile au în vedere şi organizarea unui festival pentru tineret intitulat „Stelele Rarăului”, unde să vină foarte multe formaţii care să susţină concerte.

Mai mult, preşedintele CJ Suceava a anunţat că se intenţionează şi realizarea unei parcări moderne mari la baza rezervaţiei „Natura 2000”, unde să fie lăsate maşinile, astfel încât să fie încurajat mersul pe jos pe poteci de munte.

Gheorghe Flutur a subliniat că intenţia autorităţilor este ca şi Masivul Rarău să devină „un magnet” care să atragă turişti, aşa cum sunt acum monumentele UNESCO din judeţ. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI