Campionatul mondial de telegrafie viteză

Comportare de excepţie pentru sportivii de la CSTA Suceava

La mijlocul acestei luni, în localitatea Sokobanja din Serbia, a avut loc al 18-lea Campionat mondial de telegrafie viteză. La această competiţie, Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative Suceava a fost reprezentat de cei mai buni patru sportivi, care au făcut parte din echipa naţională a României. Sportivii suceveni prezenţi la competiţie au fost Nenişcu Miruna-Alexandra, Rotaru Bogdan-Andrei, Mancaş Alexandru şi Mancaş Stefan.

„Mezina clubului nostru, Nenişcu Miruna, a obţinut trei locuri 4 şi un loc 5 la probele individuale, iar la proba de individual compus s-a clasat pe locul 6. Toate rezultatele Mirunei au fost obţinute la categoria senioare, categorie la care au participat numeroase campioane mondiale şi unde competiţia a fost una foarte puternică.

La categoria seniori, clubul CSTA Suceava a obţinut 5 medalii prin Mancaş Alexandru, care şi-a depăşit toţi adversarii cucerind medalia de aur la proba de Morse Runner, argint la proba de RufzXP şi recepţie, bronz la proba de transmitere şi bronz la individual compus, aceasta din urmă fiind cea mai prestigioasă categorie. Medalia de aur reprezintă primul titlu mondial pentru Alexandru la categoria seniori, acesta cucerind numeroase titluri şi în trecut pe când evolua la juniori. Sportivul nostru s-a duelat cu forţele telegrafiei mondiale din Belarus şi Rusia, reuşind astfel să ne facă fericiţi şi mândri când i s-a intonat imnul României la ceremonia de premiere. De asemenea, Alexandru deţine recordul mondial la proba de Morse Runner încă din 2018, record pe care niciunul dintre participanţi nu l-a putut depăşi.

Trebuie menţionat şi remarcat şi sportivul Rotaru Bogdan-Andrei, care a fost rezerva lui Alexandru, pentru el fiind prima experienţă la categoria seniori şi care a încheiat concursul cu rezultate satisfăcătoare, obţinând locul 5 la categoria individual compus.

Dintre sportivii suceveni care au luat startul la campionatul mondial din Serbia a mai făcut parte şi Mancaş Ştefan, cel care a dus greul la categoria seniori peste 50 de ani, acesta obţinând două locuri 4 si două locuri 5 la probele individuale, terminând competiţia pe locul 5 la total.

„Datorită rezultatelor obţinute de sportivii suceveni împreună cu ceilalţi componenţi ai lotului naţional, echipa României a reuşit să învingă reprezentativa Ungariei şi să ocupe un onorabil loc 3 în clasamentul pe echipe, fiind devansată de Rusia şi Belarus, ţări care domină telegrafia mondială de aproape două decenii”, a declarat antrenorul sectiei de radioamatorism din cadrul CSTA Suceava, Vasile Anton.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI