Şofer ucrainean de tir cercetat penal

> El a prezentat în PTF Siret două permise de conducere, unul fals şi altul care nu-i permitea să conducă vehicule de mare tonaj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret au depistat un cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

Potrivit STPF Suceava, miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în România un cetăţean ucrainean în vârstă de 49 de ani. Bărbatul con ducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi remorcă, înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia verificărilor la frontieră, persoana în cauză a prezentat odată cu paşaportul şi permisul de conducere. Existând suspiciuni privind autenticitatea permisului, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că deţine un alt permis de conducere, pe care l-a prezentat ulterior. Însă în urma verificărilor s-a constatat că este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul pe care îl conduce.

În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI