Volodimir Zelenski:

Rusia nu este în mod serios interesată de pace, ea vrea război

Rusia nu este în mod serios interesată de negocieri de pace, ea se teme de negocieri reale cu Ucraina şi nu doreşte să îndeplinească niciun fel de obligaţii internaţionale, a declarat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, într-un discurs susţinut prin videoconferinţă în cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU, în aceeaşi zi în care Moscova a declarat mobilizare militară parţială în ţară, deschizând calea escaladării conflictului declanşat de ea în Ucraina, potrivit DPA şi Ukrinform.

„Ucraina vrea pace. Europa vrea pace. Lumea vrea pace. Şi am văzut cine este singurul care vrea război”, a declarat Zelenski în discursul său înregistrat, făcând apel la comunitatea internaţională să pedepsească Rusia pentru „crimele de agresiune împotriva statului nostru”. „Ei (ruşii) vorbesc de negocieri, dar anunţă o mobilizare militară. Ei vorbesc de negocieri, dar anunţă pseudoreferendumuri în teritoriile ocupate ale Ucrainei”, a afirmat Zelenski, căruia i s-a permis să se adreseze Adunării Generale a ONU, nefiind prezent la ONU din cauza războiului, după aprobarea unei moţiuni de către statele membre ale Naţiunilor Unite. „Rusia se teme de negocieri reale şi nu doreşte să îndeplinească în mod onest nicio obligaţie internaţională. Ea minte pe toată lumea, aşa cum este tipic pentru agresori şi terorişti. Chiar şi acum, când vorbeşte despre negocieri, Rusia vrea doar să-şi mascheze retragerea”, a afirmat preşedintele ucrainean.

„Rusia vrea război”, a subliniat Zelenski, adăugând că Moscova doreşte să treacă de iarnă pe teritoriul ocupat al Ucrainei pentru a-şi pregăti forţele în vederea unei noi ofensive, dar deja la o „nouă scară”. Sau cel puţin să-şi pregătească fortificaţii în teritoriile ocupate ucrainene, în timp ce mobilizează mai multe trupe în ţară, în cel mai mare conflict din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI