Preşedintele CJ Gheorghe Flutur, după discuţii cu guvernatorul regiunii Cernăuţi:

E o chestiune de câteva zile ca PTF Vicovu de Sus – Crasna să fie deschis

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, miercuri, în PTF Vicovu de Sus – Crasna, cu şeful Administraţiei Regionale Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, în principal despre fluidizarea traficului la frontiera comună.

„Am avut o discuţie foarte aplicată în acest punct de frontieră cu şeful Administraţiei Regionale Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk. E o chestiune de câteva zile ca acest punct de trecere a frontierei să se deschidă” a spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că a avut o întâlnire cu Poliţia de Frontieră, cu Vama, Drumurile Naţionale din România şi totodată cu partea ucraineană cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor de la Kiev, Vama de la Cernăuţi.

„Aşa cum văd că stau lucrurile, colegii şi prietenii noştri au finalizat aproape construirea drumului de la Crasna până în frontieră, aproape 8 km drum betonat, cu o grosime de 17 centimetri, foarte rezistent” a spus Flutur.

El a arătat că pentru partea română înseamnă foarte mult deschiderea acestui punct de frontieră, mai ales că în Vama Siret este de multe ori aglomeraţie de sute de tiruri care aşteaptă la coadă.

Flutur a spus că deschiderea PTF Vicovu de Sus – Crasna va fi o soluţie care să evite aglomerarea din Vama Siret şi a adăugat că se gândeşte ca etapa viitoare să fie PTF Ulma – Rusca, iar apoi PTF Izvoarele Sucevei – Şepit.

„Am discutat şi perspectiva modernizării drumurilor până în graniţă. Săptămâna viitoare ne întâlnim cu Ministerul Transporturilor de la Bucureşti pentru ca pe ruta de la Vicovu de Sus până la Suceava să fluidizăm traficul. Avem de construit sensuri giratorii, benzi de selecţie pentru prioritizarea traficului, să nu aglomerăm centrul oraşului Vicovu de Sus şi celelalte localităţi” a declarat preşedintele CJ Gheorghe Flutur.

El a mai spus că a discutat şi despre proiectele transfrontaliere unde sunt angajaţi circa 10 milioane de euro pe diverse domenii, subliniind că se bucură că guvernatorul „a accelerat pe partea ucraineană şi au recuperat întârzierile”.

Totodată, preşedintele administraţiei sucevene a arătat că intenţionează ca pentru exerciţiul următor să fie alocaţi mai mulţi bani europeni pentru programul comun România –Ucraina, în special pentru drumuri, mai ales că circulaţia dintre România şi Ucraina „va fi mult mai intensă în viitor şi de aceea trebuie să vedem înainte paşii următori”.

Guvernatorul regiunii Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, a apreciat întâlnirea drept „constructivă”.

El a precizat că s-a discutat despre deschiderea punctului PTF Vicovu de Sus – Krasnoilsk şi a adăugat că autorităţile ucrainene încearcă să deschidă şi punctele de trecere de la Şepit – Izvoarele Sucevei, respectiv Rusca – Ulma.

„Luând în consideraţie că e o presiune foarte mare la Porubne, va trebui ca împreună cu partenerii din România să lucrăm asupra redirecţionării tirurilor în alte puncte de trecere” a spus Ruslan Zaparaniuk.

El a menţionat că soluţionarea acestei probleme va da posibilitatea să se intensifice relaţiile dintre cele două părţi şi să fie rezolvate şi alte probleme. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: