CN „Ştefan cel Mare” din Suceava regretă trecerea în eternitate a fostului director Rodica Alexandru

„A fost un exemplu de competenţă, tact şi diplomaţie, entuziasm şi încredere, toate puse în slujba şcolii şi a oamenilor ei”

Colectivul de cadre didactice al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava a anunţat că îmbracă haine cernite, în semn de doliu şi omagiu, la trecerea în eternitate a celei care a fost prof. Rodica Alexandru, a cărei carieră didactică culminează cu obţinerea doctoratului în istorie şi cu longeviva responsabilitate de director, care o şi singularizează într-o lume a elitelor şcolii sucevene.

„Rodica Alexandru rămâne o prezenţă vie în memoria celor care au cunoscut-o în fiecare dintre ipostazele ce i-au definit personalitatea inconfundabilă: arhivist, profesoară de istorie şi apoi director. Ca profesor de istorie, a considerat că trebuie să facă din fiecare lecţie o pagină de viaţă – amplasată în timp şi în spaţiu –, iar din eroi, oameni vii, cu calităţile şi defectele lor, cu dăruirea şi jertfa de sine puse în slujba unor idealuri înalte” arată colectivul de cadre didactice al colegiului.

Potrivit acestuia, Rodica Alexandru a fost un director de excepţie, înzestrat cu capacitatea de a coagula colective didactice unite şi performante, ea însăşi fiind un exemplu de competenţă, tact şi diplomaţie, entuziasm şi încredere, toate puse în slujba şcolii şi a oamenilor ei.

„Excelenta formaţie ştiinţifică şi pedagogică, experienţa didactică, calităţile umane au dus la câştigarea respectului şi prestigiului social, în anul 2018 conferindu-i-se titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Suceava. Dinamică, extrem de eficientă ca director, cu un entuziasm pentru disciplina predată şi cu o pregătire pe măsură, iubitoare de artă şi de adevăr” se mai arată în mesaj.

Aceştia reamintesc o declaraţie a prof. Rodica Alexandru: „Am condus liceul timp de 15 ani. Am preluat de la înaintaşi un liceu de mare prestigiu în ţară şi vreau să cred că am pus şi eu, la rândul meu, o cărămidă la edificarea lui. Ne-a fost dat, mie şi generaţiei mele, să trăim şi să ne desfăşurăm activitatea în anii comunismului. Nu ne alegem epoca în care ne naştem şi trăim. Nouă, aceasta ne-a fost dată. Am trecut cum am putut prin modificările aberante impuse şcolii, am răspuns unor cerinţe ce azi par absurde, de neconceput pentru tinerele generaţii. Dar, înainte şi mai presus de toate, am făcut carte”.

Personalitatea distinsei profesoare Rodica Alexandru rămâne una remarcabilă şi după trecerea ei la cele veşnice, fiind o îmbinare măiestrită de omenie, cultură, profesionalism şi civism, talentul nativ al unui pictor amator înzestrat cu sensibilitate şi naturaleţe.

„Noi, cadrele didactice formate sub privirea ocrotitoare şi înţelegătoare a celei care a fost director în ultimii 15 ani ai vieţii profesionale active, păstrăm amintirea atmosferei calde, unice din cancelaria cu masa ovală, în jurul căreia toţi eram una cu OMUL Rodica Alexandru, care rămâne pentru totdeauna modelul de manager înnăscut. Drum bun în Lumină, Doamnă Director Rodica Alexandru!” a mai transmis colectivul de cadre didactice al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI