Senatorul Ioan Stan:

Va trebui ca de la 1 ianuarie venitul minim salarial din România să ajungă la circa 3.000 de lei/lună

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, ieri, că în urma măsurii PSD privind majorarea voluntară a salariului minim, peste 170.000 de angajaţi au beneficiat de creşterea veniturilor.

„Până în momentul de faţă, 173.743 de angajaţi au beneficiat de o creştere a veniturilor nete cu 200 de lei, după data de 1 iunie 2022, când a intrat în vigoare măsura prin care această sumă suplimentară să fie scutită de taxe, în cazul unei majorări voluntare a salariului minim” a arătat senatorul PSD sucevean.

El a precizat că această măsura face parte din Programul PSD „Sprijin pentru România” şi are în vedere sprijinirea angajatorilor din mediul privat pentru majorarea salariilor mici, astfel încât să îşi poată menţine angajaţii şi să prevină exodul forţei de muncă din ţară având în vedere actualul context economic deosebit dificil.

Potrivit lui Ioan Stan, din aceeaşi categorie de măsuri a făcut parte şi propunerea PSD de a se aplica în agricultură şi în industria alimentară acelaşi model fiscal al salarizării reglementat în domeniul construcţiilor.

„Drept urmare, peste 230.000 de angajaţi din acest domeniu au beneficiat de creşterea salariului minim la 3.000 de lei şi de celelalte scutiri şi reduceri de taxe şi contribuţii aferente salariilor” a menţionat liderul social-democrat sucevean.

Ioan Stan a arătat că PSD consideră că astfel de măsuri sunt vitale pentru salariaţii cu venituri mici pentru a face faţă dificultăţilor generate de inflaţia globală şi de criza energetică europeană.

„De aceea, în viziunea PSD, Guvernul României ar trebui să aplice chiar de la 1 ianuarie 2023 recomandările din Directiva Europeană privind salariul minim european, astfel încât venitul minim salarial din România să ajungă la circa 3.000 de lei/lună” a concluzionat senatorul Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: