Tronsonul al doilea al rutei alternative Suceava – Botoşani va fi gata la jumătatea lui octombrie

> „Sperăm ca până în anul 2024 să terminăm varianta totală asfaltată a rutei alternative cu ieşire în DN 29, la fosta Avicola Burdujeni” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei

 Pe 15 octombrie vor fi finalizate lucrările la ruta alternativă Suceava – Botoşani, tronsonul al II-lea, de pe strada Apeductului, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Potrivit edilului-şef, de la momentul încheierii acestor lucrări şi până la finalizarea tronsonului al III-lea (care include şi viaductul peste calea ferată), vor putea fi folosite două variante provizorii pentru autoturisme. În primul rând, este vorba despre cea de pe strada Mirăuţi, cu ieşire în DN 29, la Şcoala Generală din Plopeni, cu trecere la nivel peste calea ferată (fosta haltă Lisaura), varianta având o lungime totală de 7,2 km, dintre care 4,7 km drum asfaltat (parţial betonat) şi 2,5 km de drum nemodernizat. În al doilea rând, este disponibilă varianta pentru traficul greu, cu trecere pe staţia CFR Văratec şi ieşire în DN 29, la moara de la Salcea, acesta având, la rându-i, o lungime totală de 10,8 km, respectiv 6,9 km de drum asfaltat (parţial betonat) şi 3,9 km de drum nemodernizat.

Primarul Sucevei a mai informat că, totodată, se lucrează la montarea stâlpilor pentru iluminatul public, acesta urmând a fi pus în funcţiune pe 1 noiembrie.

„Vom balasta împreună cu comuna Salcea drumurile nemodernizate, astfel încât acestea să fie funcţionale” a punctat şeful municipalităţii.

Conform lui, în şedinţa de consiliu local din această lună vor fi aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea sensului giratoriu de la intersecţia dintre Calea Unirii şi strada Traian Vuia, execuţie care va fi încheiată la sfârşitul anului 2022.

„Sperăm ca până în anul 2024 să terminăm varianta totală asfaltată a rutei alternative cu ieşire în DN 29, la fosta Avicola Burdujeni, cu finanţare din PNI «Anghel Saligny»” a reliefat Ion Lungu.

Ruta alternativă totală Suceava – Botoşani ar urma să aibă circa 4 km, plecând de pe strada Apeductului, de la intersecţia cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, trecând pe lângă bazinele de decantare ale ACET, peste pârâul Cetăţii, continuând cu Podul Unirii peste râul Suceava – strada Energeticianului – strada betonată de lângă Termica, traversând calea ferată (inclusiv viaductul), ajungând pe strada Traian Popovici şi ieşind în DN 29, în dreptul fostei Avicola Plopeni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI