Suceveanul Rafael Barac-Bologa, vicepreşedinte al Consiliului Tineretului din România

Tânărul sucevean Rafael Barac-Bologa a fost ales, de adunarea generală, vicepreşedinte în Consiliul Tineretului din România. Nu este pentru prima dată când el reprezintă tinerii la nivel naţional, tânărul fiind, pe parcursul ultimilor 4 ani, atât vicepreşedinte în Consiliul Naţional al Elevilor, cât şi preşedintele structurii judeţene.

Săptămâna trecută, în perioada 15-18 septembrie, în municipiul Cluj-Napoca, s-a desfăşurat Summit-ul Tinerilor 7.0. În cadrul acestuia a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Tineretului, unde s-au desfăşurat alegerile pentru biroul permanent de conducere, dar şi dezbateri despre problemele importante pe care tinerii din România le întâmpină.

Scopul Consiliului Tineretului din România (CTR) este de a acţiona pentru apărarea şi promovarea drepturilor tinerilor români din ţară şi din străinătate, precum şi în vederea creşterii participării active a acestora la viaţa comunităţilor din care fac parte. CTR sprijină şi susţine interesele comune ale membrilor săi la nivel local, regional, naţional, european şi internaţional.

CTR şi-a asumat misiunea de a asigura prezenţa unei voci puternice a tinerilor în plan instituţional şi public, în procesul de dezvoltare a politicilor publice care vizează tinerii şi care pot avea un impact semnificativ asupra tinerilor, inclusiv în domenii care vizează ocuparea, educaţia, sănătatea, participarea civică şi politică şi voluntariatul.

În acest sens, CTR reprezintă principalul partener neguvernamental pe probleme de tineret în raport cu autorităţile şi instituţiile publice centrale abilitate în domeniul politicilor pentru tineret.

În prezent, CTR reuneşte 22 de structuri federative, cu o reţea de peste 500 de organizaţii de şi pentru tineret din ţară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) şi Organizaţia Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth).

Viaţa civică activă a tinerilor, participarea acestora ca cetăţeni activi, susţinerea tinerilor antreprenori, promovarea sustenabilităţii de mediu şi a grupurilor asociative de tineret sunt doar câteva dintre obiectivele propuse de tânărul sucevean în cadrul candidaturii sale. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: