Promoţia 1956, la a 66-a aniversare

Absolvenţii promoţiei 1956 a Liceului „Ştefan cel Mare” din Suceava au stabilit de comun acord că, în ultima zi de sâmbătă a lunii august, în fiecare an, să sărbătorească evenimentul revederii, întâlnirile lor devenind astfel o tradiţie. În 2022, după o pauză de 2 ani (din cauza pandemiei), întâlnirea s-a desfăşurat pe data de 27 august.

Bucuria revederii a fost mare şi cu o încărcătură emoţională pe măsură. Într-o sală a actualului colegiu, pusă la dispoziţie de conducere, s-a făcut prezenţa, s-a păstrat un moment de reculegere pentru cei dispăruţi, s-au depănat amintiri, s-au destăinuit din bucuriile cât şi din necazurile întâmpinate de fiecare în perioada celor 3 ani de la anterioara revedere…

După această parte a evenimentului, pe o perioadă de 3 zile am organizat o excursie în preajma frumoşilor munţi ai Bucovinei, ocazie cu care au fost vizitate mai multe obiective turistice. Dintre acestea, cu o notă aparte, aş dori să menţionez Muzeul Oului din Vama, un muzeu unic, unde am admirat multitudinea şi diversitatea exponatelor, impresia fiind că totul este o încântare, totul este artă.

Tot la Vama, colegul nostru Ion Orşivschi cu cele două fiice ne-au făcut o primire călduroasă, de tip bucovinean.

Iar la finalul celor 3 zile, într-o atmosferă de bună dispoziţie, am încheiat acest minunat eveniment la cabana Ilişeşti.

În încheiere doresc ca, pe această cale, să mulţumim conducerii Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, care de fiecare dată ne aşteaptă şi ne primeşte cu drag. De asemenea, nu în ultimul rând, mulţumim colegului Şerban Cîrsteanu, organizatorul întâlnirilor noastre.

MIHAIL TUDOR

P.S. Îmi doresc să îl rog pe bunul Dumnezeu să mă ţină în viaţă pentru a ne revedea şi în anul 2023, cel puţin în formaţia în care am fost în acest an.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI