Potrivit deputatului PNL Angelica Fădor

Preţul lemnului utilizat pentru încălzire va fi plafonat timp de 6 luni

Deputatul PNL Angelica Fădor a declarat, marţi, că, pentru a veni în sprijinul populaţiei, preţul lemnului utilizat pentru încălzire va fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni.

„Această măsură, susţinută în coaliţia de guvernare şi la iniţiativa preşedintelui Gheorghe Flutur, vine după ce s-au constatat creşteri artificiale ale preţurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. Ca urmare, în urma deciziei din coaliţie, preţul pentru metrul cub de lemn de foc de la ROMSILVA va fi plafonat la 500 de lei” a spus deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor a subliniat că de această măsură vor beneficia foarte mulţi dintre locuitorii judeţului Suceava care folosesc lemnul ca sursă de încălzire.

Ea a menţionat că premierul Nicolae Ionel Ciucă a cerut Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor să demareze procedura de elaborare a actului normativ în vederea plafonării preţului lemnului de foc.

„Proiectul va cuprinde mai multe măsuri de sprijin pentru populaţie, printre care şi limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc şi a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât şi în afara UE” a mai declarat parlamentarul sucevean.

Angelica Fădor a precizat că premierul a spus că toate aceste măsuri sunt menite să susţină bunăstarea familiilor din România şi a subliniat că lemnul este o resursă de bază pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul sobelor sau al centralelor pe lemne. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI