Fălticeni

Turneu feminin la tenis de câmp

Sâmbătă, 17 septembrie, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” din Fălticeni, s-a desfăşurat „Turneul mămicilor” la tenis de câmp, o competiţie organizată din iniţiativa mamelor care au copiii înscrişi la Secţia de tenis de câmp a Clubului „Nada Florilor” din Fălticeni. Ideea acestui turneu a fost lansată în anul 2021 de una dintre aceste mame şi a prins foarte repede, competiţia ajungând în această toamnă la ediţia a treia.

Meciurile s-au desfăşurat în sistem fiecare cu fiecare, pe două grupe valorice, Starter şi Challenger, fiind mult mai spectaculoase faţă de primele ediţii, când se juca într-o singură grupă, fără a se ţine cont de pregătirea jucătoarelor. În aplauzele şi încurajările celor mai importanţi susţinători, copiii jucătoarelor, meciurile mamelor au fost cu dese răsturnări de scor, unele dramatice. Confruntările s-au desfăşurat în spirit de fair-play, prioritară fiind ideea prieteniei, a respectului faţă de adversar şi a practicării unui joc corect, sub privirile critice ale celor mici.

După meciuri intens disputate, trofeul competiţiei la nivelul Starter a fost adjudecat de Mihaela Coman, pe locul 2 s-a clasat Daniela Ailincăi, iar pe locul 3 s-au situat Raluca Sasu şi Ana Tulbure.

La nivelul Challenger, Roxana Radion a ocupat prima poziţie a podiumului de premiere, Dalia Mitocaru a ocupat poziţia a doua, poziţia a treia revenind Corinei Pavel.

„Au avut loc şi meciuri de dublu, alegerea partenerului fiind foarte importantă în desfăşurarea meciului şi a rezultatului final, pentru că la astfel de competiţii nu există un antrenor care să găsească partenerii de pe teren pentru a se putea completa în joc. La competiţia de dublu a participat şi Andreea Stan, jucătoare care a fost şi un model de inspiraţie pentru celelalte participante la turneu, motiv pentru care ACS «Nada Florilor» i-a oferit o diplomă de excelenţă şi un trofeu”, ne-a informat Marcel Dascălu, coordonatorul secţiei de tenis de câmp, copii, din cadrul ACS „Nada Florilor”.

Prezent la festivitatea de premiere, primarul Cătălin Coman a apreciat că această competiţie are din ce în ce mai multe participante şi că în Fălticeni s-a reuşit promovarea tenisului feminin.

„Ajuns la a treia ediţie, acest turneu tinde să devină o tradiţie şi să strângă pe terenul cu zgură sau în sala de sport tot mai multe iubitoare ale tenisului. Este un eveniment care promovează în primul rând sportul şi tenisul feminin şi poate fi un exemplu şi pentru alte persoane să facă mişcare. Toată lumea a ieşit câştigătoare şi prin simpla prezenţă”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: