Canotaj, Campionatele Europene

Cinci echipaje româneşti, cu componenţă suceveană, calificate în semifinale

 Cinci echipaje ale României, inclusiv cel al campioanelor olimpice Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, s-au calificat în semifinalele Campionatelor Mondiale de canotaj academic de la Racice (Cehia).

Campioanele olimpice Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle, au câştigat seria a treia cu timpul de 6 min. 51 sec. 82/100 şi vor trage în semifinalele prevăzute pe 23 septembrie.

Echipajul feminin de dublu rame (Ioana Vrînceanu/Denisa Tîlvescu) s-a calificat în semifinalele din 22 septembrie, după ce s-a impus în seria a doua cu timpul de 7min02sec89/100, devansând ambarcaţiunea SUA cu peste o secundă.

Barca de patru rame fără cârmaci, compusă din Mihăiţă Ţigănescu/Mugurel Semciuc/Ştefan Berariu/Forin Lehaci, a câştigat prima serie cu timpul de 5min54sec 90/100 şi a avansat în semifinalele din 22 septembrie, alături de Africa de Sud, clasată a doua.

În proba feminină de patru rame fără cârmaci, echipajul României (Mădălina Bereş/Amalia Bereş/Magdalena Rusu/Roxana Anghel) a ocupat locul secund în seria a doua cu timpul de 6min29sec04/100, în urma Irlandei (6min27sec59/100), dar a acces în semifinalele programate pe 22 septembrie.

În proba masculină de patru vâsle, echipajul României (Mihai Chiruţă/Ciprian Tudosă/Ioan Prundeanu/Marian Enache) a ocupat locul al doilea în seria a a doua cu timpul de 5min42sec, după Marea Britanie (5min41sec91/100), dar a prins semifinalele din 22 septembrie.

Echipajul românesc de patru vâsle (Elena Logofătu/Cristina Drugă/ Ioana Moroşan/Patricia Cireş) a fost al patrulea în prima serie şi va trage în recalificările prevăzute pe 20 septembrie.

În prima zi a competiţiei, duminică, Ionela Cozmiuc (schif simplu categorie uşoară), alături de Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (dublu rame fără cârmaci) au obţinut de asemenea calificarea în semifinale.

România participă la Mondialele de la Racice cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: