Meteorologii anunţă vreme foarte rece

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, ieri, estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în următoarele două săptămâni realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Pentru zona Moldovei, ANM arată că media temperaturilor va fi mult sub cea specifică perioadei, până la data de 24 septembrie, şi se va situa, în general, între 13 şi 17 grade (maximele) şi între 5 şi 8 grade (minimele).

Va urma o creştere a valorilor termice, la început a celor maxime, apoi şi a celor minime, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, media maximelor va atinge 21 – 22 de grade, iar cea a minimelor va fi de 10 – 11 grade. În zilele care vor urma, până la finalul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 şi 23 septembrie, precum şi după data de 26 septembrie.

La munte, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal în această perioadă până în data de 24 septembrie; media maximelor termice va avea variaţii între 4 şi 8 grade, iar cea a minimelor va coborî uşor sub pragul de îngheţ.

În următoarele două zile se va încălzi cu aproximativ 4 – 5 grade, apoi nu vor mai fi variaţii termice importante. Temporar va ploua aproape zilnic, iar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1600 m, trecător, se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI