Hochei pe gheaţă

Directorul CSM Suceava, Vasilică Băiţan, ales vicepreşedinte al FR Hochei

Hocheiul pe gheaţă este unul dintre cele mai complexe jocuri sportive. Pe lângă faptul că trebuie să ştii să patinezi, condiţie absolut necesară, trebuie să ai o pregătire fizică foarte bună, deoarece hocheiul este un sport de contact şi abia apoi ai nevoie de deprinderi corespunzătoare cu crosa şi pucul.

Un joc iubit în România şi extins în anii trecuţi, a decăzut oarecum, nu atât din cauza încălzirii globale, cât ca o consecinţă a unor schimbări mai puţin „climatice”. Patinoarele au fost repartizate pe vremuri în zone unde se putea patina timp de jumătate din an, pentru că era realmente frig, însă acum lucrurile s-au schimbat. Patinoarele acoperite oferă condiţii pe o perioadă lungă de timp, în schimb, cele neacoperite nu fac faţă decât maxim trei luni de zile pe an.

În ultima perioadă, se încearcă revitalizarea acestui joc sportiv în România pentru a readuce echipa naţională acolo unde a fost odată, printre cele mai competitive din Europa.

De curând, la Bucureşti, au avut loc alegeri pentru Biroul Federaţiei Române de Hochei. Delegaţia Sucevei a avut în componenţă directorul CSM Suceava, Vasilică Băiţan, de la CSM Rădăuţi, Alexandru Nistor, iar din partea Asociaţiei Judeţene de Hochei, antrenorul Constantin Curelar.

În urma alegerilor, reprezentanţii cluburilor din România au hotărât ca preşedinte al Federaţiei Române de Hochei să rămână Alexandru Hălăucă, iar în funcţiile de vicepreşedinte au fost aleşi Marius Păun, de la Steaua Bucureşti, şi Vasilică Băiţan, de la CSM Suceava. Membri ai Biroului Federal vor fi Laszlo Hodoş, Marius Caval, Adrian Poiana, Ioan Martin, Petru Zaharia, Ion Ioniţă, Lică Iurgu şi Cornel Chiriţă.

„Federaţia doreşte readucerea în prim plan a acestui complex joc sportiv care aduna altădată o mulţime de copii la patinoar. Trebuie făcut ceva pentru ca acest joc, în pofida încălzirii globale, să iasă din conul de umbră şi să revină acolo unde a fost odată. Este nevoie de oferit tinerei generaţii condiţii propice pentru a juca hochei pentru că românii sunt talentaţi şi le place să patineze”, a spus directorul CSM Suceava, Vasilică Băiţan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: