MAE îl contrazice pe Andrei Marga:

Declaraţiile sunt inacceptabile

Într-un mesaj trimis ieri, Ministerul Afacerilor Externe a luat poziţie după declaraţiile făcute de Andrei Marga privitoare la Ucraina susţinând că acestea sunt inacceptabile.

„Ministerul Afacerilor Externe consideră că declaraţiile făcute de domnul Andrei Marga în spaţiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei şi efectele acestuia sunt inacceptabile. Aceste declaraţii sunt în flagrantă contradicţie cu poziţia oficială a României faţă de agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi cu principiile fundamentale de drept internaţional care guvernează relaţiile internaţionale în prezent”, a anunţat MAE.

Reprezentanţii MAE mai spun că Marga a preluat elemente din discursul ruşilor care, astfel, încearcă să justifice războiul din Ucraina, „MAE respinge ferm poziţionarea domnului Marga, care preia, încurajează şi propagă narativele maligne emise de Rusia. MAE reiterează susţinerea sa fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în graniţele sale recunoscute la nivel internaţional”, a precizat MAE.

Fostul ministru român de Externe a vorbit vineri despre criza din Ucraina şi a afirmat că ucrainenii ar trebui să cedeze mai multe teritorii Ungariei, Rusiei, Poloniei şi României.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

 1. Rușine, rușine, rușine! Casa vecinului arde și tu mai pui un litru de benzină peste ea! De ce nu ați avut atitudinea asta înainte de izbucnirea războiului în Ucraina? De câte ori ați fost la Cernăuți în ultimii cinci ani?

  • Costică Banderiuc says:

   Domnul Marga a fost doar foarte sincer și a spus fără ezitare ceea ce mulți bucovineni,de exemplu,nu au curajul să spună…Ukraina este o ficțiune de stat,confecționată din hălci teritoriale luate cu forța de la alții,inclusiv de la România!Ar trebui să știi mult mai multe despre istoia acestei zone,măi Gabriel (banuiesc că este un pseudonim pentru Iwan…) ca să poți să-l admonestezi pe domnul Marga… Cât despre reacția MAE,aceasta este total neavenită și trădeazîă amatorismul și pulifricismul unui ministru care nu se poate impăca cu gândul că ar putea să fumeze trabuc pe bani proprii,nu ai statului… De ce trebuia să se pronunțe un minister, cum este cel de externe, în legătură cu afirmațiile unei persoane private?
   In rezumat,ce se petrece in Ukraina este acțiunea a doi frați tâlhari care nu se mai înțeleg de la moștenire…In Suceava circulă o poveste cu niște frați,descendenți ai unui mare lăutar,care s-au întrebat serios dacă să-l îngroape pe tatăl lor cu dantura de aur sau să-i scoată dinții,inainte de a-l inmormânta… Până la urmă a triumfat părerea celui care susținea că și-așa mortul nu mai servește nimic,pe la nunți…
   Rusia a fost bună pentru ukraineni atâta timp cât ,din tovărășia lor a rezultat mărirea teritorială… S-a umflat ca broscoiul pe hat și acuma stă să crape,frații se bat pentru dinții de aur ai răposatei CCCP…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: