Primarul Sucevei este mulţumit de rezultatele studiului Băncii Mondiale privind calitatea locuirii

 > Aceste „grafice” nu ţin de foame, dar ele totuşi arată că lucrurile în Suceava merg într-o direcţie bună, consideră Ion Lungu

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a comentat, miercuri, barometrul efectuat de Banca Mondială privind calitatea locuirii în mediul urban din ţară. El consideră că datele rezultate arată că percepţia sucevenilor este că „lucrurile în oraş merg într-o direcţie bună”.

Ion Lungu spune că este cel mai încântat că 82% din-tre suceveni sunt mulţumiţi de proiectele pe care le efectuează municipalitatea.

Primarul a precizat că nu se miră că sucevenii apreciază calitatea aerului din oraş în condiţiile în care cele două mari surse de poluare nu mai funcţionează, menţionând şi că Primăria a făcut investiţii în mijloace de transport nepoluante.

În ceea ce priveşte curăţenia, Ion Lungu recunoaşte că se poate şi mai bine, dar spune că spre deosebire de alte municipalităţi din ţară „Suceava este un oraş curat”. El a precizat însă că, în ceea ce priveşte curăţenia, sunt cetăţeni care nu se implică şi îşi bat joc, aruncă aiurea deşeuri sau nu le depun în buncărele de gunoi, ci alături.

Totodată, Ion Lungu spune că, şi în ceea ce priveşte siguranţa cetăţenilor, nu este o surpriză faptul că sucevenii consideră că locuiesc într-un oraş sigur şi că el are curaj să meargă la orice oră din zi şi din noapte „fără gardă de corp” în orice cartier din oraş. „Eu zic că în Suceava nu sunt probleme deosebite din acest punct de vedere” a spus primarul, care consideră că nu este surprinzător că Suceava este plasată pe locul 2 în ţară în ceea ce priveşte percepţia privind siguranţa.

La întrebarea „Cât de mulţumiţi sunteţi de locul în care trăiţi?”, Lungu spune că răspunsul e subiectiv, pentru că poţi să trăieşti într-un oraş mai modest, dar să fii mulţumit; iar… la acest capitol Suceava se află pe primul loc în ţară.

„Pot fi interpretate. Nu spune că trăieşti cel mai bine, dar poţi fi fericit în oraşul tău chiar dacă nu e cel mai frumos şi bun din ţară” a explicat primarul.

Totodată, percepţia că sucevenii se pot baza unii pe alţii nu este suprinzătoare, pentru că „în Suceava se trăieşte în armonie şi că nu sunt probleme”.

Ion Lungu consideră normal că Suceava este pe primul loc şi în ceea ce priveşte găsirea unei locuinţe bune la un preţ rezonabil, arătând că „s-a construit foarte mult în oraş”.

În acelaşi timp, Suceava este pe locul 5 în ceea ce priveşte urbanismul, primarul apreciind că se poate şi mai bine, dar a arătat că la Cluj-Napoca principala problemă este de intare în legalitate a construcţiilor ilegale.

În ceea ce priveşte facilităţile culturale, oraşul Suceava este plasat pe locul 7, după oraşe mai mari din ţară.

Primarul consideră că locul 16 legat de măsura în care sucevenii consideră că se pot baza pe administraţia publică locală este „un loc onorabil”, deşi spune că se poate şi mai bine.

„Este un barometru relativ, dar el totuşi arată o direcţie. Deşi vor veni unii cârcotaşi, eu zic că lucrurile în Suceava merg într-o direcţie bună. Când spune Comisia Europeană şi eşti între cele 100 de oraşe, când spune Banca Mondială, când e recunoaştere la nivel naţional cu smartcity şi premiile pe care le-am luat arată că lucrurile merg bine. Trebuie să fim foarte pragmatici. Aceste grafice nu ţin de foame, dar ele totuşi arată că lucrurile în Suceava merg într-o direcţie bună” a conchis Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI