Gheorghe Flutur a purtat discuţii cu guvernatorul regiunii Cernăuţi

> Pentru a se fluidiza traficul la frontieră, trebuie deschise punctele de trecere de la Vicovu de Sus, Racovăţ şi Ulma, consideră şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, marţi, în Vama Siret, o primă întâlnire cu noul guvernator al regiunii Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk.

Gheorghe Flutur a declarat că principala temă abordată a fost legată de gestionarea cozii de tiruri din Vama Siret – Porubne.

El a spus că erau peste o sută de tiruri care stăteau la rând, dar au fost perioade când coloana de tiruri era mult mai mare.

„Trebuie să apreciez că atât Vama cât şi Poliţia de Frontieră, atât pe partea română, cât şi ucraineană, s-au mobilizat. A crescut schema de oameni care lucrează în vamă cu 25%. Dacă în urmă cu două luni se procesau 200-250 de tiruri în 24 de ore, s-a ajuns acum să se proceseze 500, iar în perioade de vârf chiar 600 de tiruri în 24 de ore doar pe sensul de ieşire din ţară” a spus Flutur.

El a subliniat că foarte multe autotrenuri cu marfă trec prin Vama Siret şi că a discutat cu guvernatorul regiunii Cernăuţi proceduri de fluidizare. Dar, potrivit lui, soluţiile sunt cele legate de deschiderea punctelor de frontieră de la Vicovu de Sus, Racovăţ şi Ulma.

„Noi am mai avut în această vară termene cu care partea ucraineană s-a angajat, respectiv 20 iulie, că va fi deschis Vicovu de Sus. Dar nu s-a întâmplat acest lucru şi l-am întrebat pe guvernator ce au de gând să facă. Acolo este un drum de aproape 8 km care în prezent se betonează. Erau betonaţi circa 2,5 km spre punctul de frontieră de la Crasna” a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

El a precizat că a convenit cu guvernatorul regiunii Cernăuţi să se întâlnească din nou peste două săptămâni pe frontieră, împreună cu cei de la Vamă şi de la Poliţia de Frontieră.

„Am cerut celor de la Vamă şi de la Drumuri Naţionale să găsească soluţii pentru a putea să circule prin această vamă şi autovehicule mai mari de 3,5 tone” a spus Flutur.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a mai declarat că trebuie începute proceduri şi pentru deschiderea unui punct de frontieră la Izvoarele Sucevei, unde CJ Suceava mai are de finalizat 1,5 km din drumul care duce în graniţă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI