Victor Ponta se caţără din nou

Fostul prim-ministru al USL şi candidat la alegerile prezidenţiale al PSD în 2014 şi-a păpat cam toată rezerva de încredere din partea cetăţenilor după demisia forţată de omorul de la Colectiv. Vinovăţia nici nu i-a fost cercetată măcar şi, mai ales după pierderea ca fraierul a alegerilor prezidenţiale, deşi în primul tur avea 10% în plus faţă de Iohannis, Ponta şi-a pierdut relevanţa. L-au tras în râpă şmecheria golănească şi trădarea gentlemen’s agreementlui cu Crin Antonescu, ceea ce l-a scos din orice combinaţie de putere politică, cu tot mitingul faraonic de pe stadionul 23 August. A mai fost şi episodul jalnic cu fostul prim-ministru Sorin Grindeanu în 2017. Deşi s-a făcut de ruşine, iată că Ponta se agită din nou de mama focului, încercând o nouă prosteală a electoratului. E adevărat că nu e singurul, de după colţ pândind alţi mofluzi ca fostul încarcerat Dragnea Liviu şi Ludovic Orban. Nu vrea să-i tragă nimeni de mânecă? Sau sunt imuni la realitate.

Acum vine cu altă şmecherie: cică „analişti“ de la bilunarul american „The American Conservativ” ar aprecia „opiniile lui despre situaţia din ţară… în asentimentul largii majorităţi a românilor“. Citind mai cu atenţie, observ că „analistul“ e de fapt un „jurnalist“ român, fost mardeiaş mediatic din tabăra lui Ponta. De aici şi până a considera că „opiniile“ fostului prim-ministru sunt „preluate şi comentate (pe larg) în presa americană“ n-a fost decât un pas, unul de la realitate la minciună groasă. Cât despre faptul că „opiniile“ sale sunt „larg împărtăşite în acea ţară“, recte în România, nu e altă minciună mai gogonată decât aceea a „întâlnirii la nivel înalt“ a lui Dragnea Liviu cu Donald Trump.

Dar care sunt acele „opinii (ale „acestui personaj credibil“) larg împărtăşite“ în România? De ce nu poate dormi noaptea fostul lider al PSD? În primul rând îl chinuie faptul că actualii guvernanţi nu au grijă de poporul român, nevoit să sufere din pricina scumpirii energiei, a gazelor şi a carburanţilor, a frigului de la iarnă şi asta numai şi numai din pricina „şefilor de la Bruxelles“ care le-au impus să nu le mai importe de la ruşi, iar ei „au luat poziţia ghiocelului“. Îi dă ca exemple pe viteazul Erdogan şi pe „adevăratul bărbat de stat“ Viktor Orban care şi-au păstrat bunele relaţii şi contractele cu Putin şi Gazprom. Or asta înseamnă că lui Victor Ponta apartenenţa la UE şi NATO îi pute tot mai rău, cică pe motiv de suveranitate şi colonie. De aceea s-ar da bine cu Putin poate ne dă gaz mai ieftin. Nici situarea în tabăra Ucrainei nu e o soluţie pentru România, dar nu o spune deschis

Gând la gând cu bătrâna aripă securistică din PSD şi cu alde George Simion, Diana Ivanovici Şoşoacă… alături de AUR, formaţiunea filorusă din Parlamentul României, împreună cu câţiva jurnalişti şi analişti neschimbaţi de pe vremea Uniunii Sovietice. Înţelegem că, împreună cu ce are mai mocirlos politica românească, Ponta vrea să se insinueze ca lider al Opoziţiei şi să recupereze segmentul electoral filorus, drastic diminuat (sub 20%) după invadarea Ucrainei de către trupele armate ale lui Putin şi a refacerii unităţii şi puterii UE şi NATO, mai determinate ca oricând să contracareze şantajul energetic putinist.

Numai că revendicarea de către „cârlan“ a poziţiei de lider al Opoziţiei nu are nicio şansă în condiţiile în care postul este deja adjudecat de şeful auriştilor, George Simion + Claudiu Târziu + Diana Ivanovici Şoşoacă, cei ce anunţă mitinguri uriaşe pentru ROMEXIT şi dărâmarea actualei majorităţi parlamentare de peste 70% din preferinţele electoratului, acelaşi ţel tulburându-le minţile şi lui Dragnea Liviu, Ludovic Orban, Cătălin Drulă şi altor outsideri prezenţi seară de seară în studiourile unor televiziuni cu viziuni stângiste.

Veţi spune că aşa se face politică în ţara noastră dragă de când avem alegeri libere, numai că voturile le câştigă cei ce vin în faţa alegătorilor cu reforme şi programe credibile în favoarea cetăţenilor, şi nu cu bătălii de sumă nulă din care să vedem ce mari scule au fost date deoparte pentru un motiv ori altul. Şi tocmai când actuala criză ne încurcă vieţile fără a vedea luminiţa de la capătul tunelului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: