Spitalul Judeţean Suceava va moderniza şi extinde cu 12,8 milioane de lei infrastructura electrică, de ventilare şi tratare a aerului

> Gheorghe Flutur: E un contract de mare însemnătate pentru pacienţii care aplează la SJU Suceava

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a anunţat că a semnat „un contract de mare însemnătate” pentru pacienţii care apelează la serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, respectiv cel de creştere a siguranţei pacienţilor SJU Suceava.

Finanţarea, în valoare de 12.814.409 lei, este asigurată în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9, Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1, Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Principalele lucrări prevăzute a se realiza constau în reabilitarea, modernizarea şi extinderea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului a corpurilor de clădire aparţinând Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, reabilitarea, modernizarea şi extinderea infrastructurii de fluide medicale, urmând a fi achiziţionate 708 bucăţi unităţi interioare (volum de agent frigorific variabil), 29 bucăţi unităţi exterioare (volum de agent frigorific variabil), 708 bucăţi grile introducere aer, 348 bucăţi recuperatoare de căldură aer – aer, 4 bucăţi tablou alarmare şi vizualizare gaz medical (oxigen).

Gheorghe Flutur a reamintit că, în ultima perioadă, CJ Suceava a alocat „fonduri considerabile” pentru o serie de investiţii şi echipamente în ceea ce priveşte siguranţa pacienţilor, cu accent pe echipamentele care au înregistrat un grad crescut de solicitare pe perioada pandemiei – infrastructurile pentru oxigen, electrice, de ventilare şi tratare a aerului. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI