Numărul mediu de pensionari a scăzut cu 82.000 de persoane în trimestrul 2

Comparativ cu trimestrul II al anului precedent, numărul mediu de pensionari a scăzut cu 82.000 persoane, iar cel al categoriei aparţinând asigurărilor sociale de stat a scăzut cu 53.000 persoane.

Pensia medie lunară şi pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, cu 11,4% , respectiv cu 10,8%, arată cel mai recent raport al Institutului Naţional de Statistică.

În ce priveşte comparaţia între trimestrul II din acest an cu trimestrul I, numărul mediu de pensionari a fost în scădere cu 21.000 persoane, iar numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost în scădere cu 13.000 persoane.

Pensia medie lunară şi pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut faţă de trimestrul precedent, cu 0,3% şi respectiv cu 0,1%.

În trimestrul II din acest an, pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,98%) în numărul total de pensionari.

Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 92,0% în totalul celor de asigurări sociale. Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (79,6%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parţial – au reprezentat 2,2%.

Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţi lor a fost de 8 la 10; acest raport prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 4 pensionari la 10 salariaţi în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la 15 pensionari la 10 salariaţi în judeţul Teleorman, 14 la 10 în judeţul Vaslui.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă fiind de 945 de lei (1409 lei în judeţul Botoşani, 1419 lei în judeţul Giurgiu, 1427 lei în judeţul Vrancea faţă de 2354 lei în judeţul Hunedoara, 2249 lei în Bucureşti şi 2085 lei în judeţul Braşov).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: