Un tânăr a picat examenul teoretic pentru permisul auto, iar a doua zi a fost prins în trafic, circulând fără permis

Un tânăr de 18 ani, din comuna Dărmăneşti, este cercetat penal pentru conducerea unui autoturism fără permis.

Tânărul a fost oprit în trafic, joi seara, de un echipaj de poliţie, pe raza satului Măriţeia Mică din Dărmăneşti. Acesta a prezentat poliţiştilor poliţa RCA, cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare al autoturismului şi a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

El le-a spus poliţiştilor că urmează cursurile şcolii de şoferi în vederea obţinerii permisului de conducere şi că a fost programat pentru susţinerea examenului de dobândire a permisului de conducere, proba teoretică, la data de 7 septembrie a.c., însă nu a obţinut rezultat favorabil.

Pe locul pasagerului faţă-dreapta a fost identificat proprietarul autoturismului, care a declarat că l-a lăsat pe cumnatul său să conducă, întrucât distanţa între imobilele lor este de aproximativ 250 m.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile „conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere” şi „încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere unei persoane despre care ştie că nu deţine permis de conducere”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: