Amenzi-record de 115.000 de lei şi dosar penal la Bosanci

 Garda de Mediu Suceava a anunţat, vineri, că, în urma faptului că News Bucovina a semnalat o situaţie privind depozitarea neconformă de deşeuri la Bosanci, au fost aplicate amenzi totale de 115.000 de lei.

Astfel, sursa citată arată că în urma unui articol cu privire la abandonări/eliminări neconforme de deşeuri de orice fel pe teritoriul comunei Bosanci, Garda de Mediu Suceava şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava s-au autosesizat, efectuând verificări în teren (în prezenta reprezentanţilor ANANP – ST Suceava), în zona numită „Lunca Sucevei”, pe malul drept al râului Suceava.

„Întrucât s-au constatat situaţii neconforme de depozitare, abandonare şi eliminare/îngropare de deşeuri de orice fel (deşeuri din construcţii, deşeuri menajere şi reciclabile în amestec), pe suprafeţe semnificative în lungul cursului de apă şi în albia minoră a râului Suceava, s-au aplicat amenzi în cuantum total de 115.000 lei arată Garda de Mediu Suceava.

Astfel, SGA Suceava a sancţionat cu amendă de 75.000 lei autoritatea administraţiei publice locale Comuna Bosanci, iar GNM – CJ Suceava a sancţionat cu amendă de 40.000 lei un operator economic din zonă aflat în cauză, totodată fiind aplicată sancţiunea complementară de suspendare a activităţii acestuia.

Se precizează că întrucât îngroparea deşeurilor şi eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate constituie infracţiune, în baza legislaţiei privind regimul deşeurilor, Garda de Mediu Suceava va proceda la sesizarea organelor de cercetare penală în acest sens. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: