Licitaţii  fără ofertanţi

 >„Este o realitate, firmele nu mai vin la licitaţii, nu mai lucrează” relevă primarul Ion Lungu > La aceasta se adaugă deficitul de muncitori şi creşterea necontrolată a preţurilor  de pe piaţa construcţiilor

Volumul scăzut al asfaltărilor, aceasta este cea mai mare nerealizare a Primăriei Suceava în acest an. Afirmaţia a fost făcută, într-o conferinţă de presă, de primarul Ion Lungu, şeful executivului reliefând că o problemă la ordinea zilei rămâne cea a forţei de muncă.

Potrivit edilului-şef, societăţile specializate în reparaţii şi întreţinere nu dispun de necesarul de lucrători, Lungu dând şi un exemplu în acest sens: „Nu există forţă de muncă, aceasta este realitatea. Au terminat strada Tudor Vladimirescu şi au plecat cu muncitorii în altă parte. M-am dus şi i-am luat cu «arcanul» înapoi, să finalizeze şi străduţa pe care au lăsat-o începută în zonă”.

Primăria Municipiului Suceava a parafat contractul pentru atribuirea serviciului de reparare şi întreţinere  a străzilor abia la începutul lunii iunie 2022. Câştigător al licitaţiei a fost declarată asocierea Florconstruct, SUCT şi Autotehnorom. Valoarea contractului licitat este de 10 milioane de lei, inclusiv TVA, în 2022 pentru reabilitări fiind programate cel puţin 50 de străzi. Alte cinci străzi trebuia scoase la licitaţie pentru investiţii, respectiv pentru turnarea de covoare asfaltice.

„Este o asociere de trei firme, fiecare având câte o porţiune de care răspunde. Aceste societăţi au lucrări şi în Suceava, şi în Câmpulung Moldovenesc etc. O săptămână lucrează aici, iar o săptămână în altă parte. Acestea nu merg după strategia primăriei, dar ne chinuim aşa, cu biciul şi cu zăhărelul, pentru că altă soluţie nu avem” subliniază şeful municipalităţii, punctând că, pe deasupra, forţa de muncă deficitară este conjugată şi cu creşterea necontrolată a preţurilor de pe piaţa construcţiilor. Nu în cele din urmă, un şi mai grav aspect, „bomboana de pe colivă”, este cel al „licitaţiilor la care nu se prezintă nimeni”.

„Este o realitate, firmele nu mai vin la licitaţii, nu mai lucrează” relevă Ion Lungu, menţionând că va face publice licitaţii pentru im-portante proiecte de investiţii la care nu s-au înregistrat ofertanţi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI