După ce Blue Air a suspendat toate zborurile până luni

Ministrul Daniel Cadariu transmite pasagerilor afectaţi cum pot să-şi recupereze banii sau să beneficieze de servicii alternative

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a transmis, marţi seara, că pasagerii afectaţi de decizia Blue Air de a suspenda toate zborurile până luni beneficiază de drepturi pentru a-şi recupera banii sau să beneficieze de servicii alternative, după caz.

„Având în vedere situaţia generată de compania Blue Air prin decizia de suspendare a tuturor zborurilor din România, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului doreşte să informeze călătorii cu privire la drepturile lor:

> Turiştii care au luat pachete de vacanţă de la agenţiile de turism sunt rugaţi să ia legătura cu acestea. În baza OG nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, precum şi pentru modificarea unor acte normative, agenţia de turism este responsabilă pentru executarea pachetului şi să ofere servicii alternative.

> Călătorii care au achiziţionat direct bilete de la Blue Air îşi pot recupera banii şi compensaţiile aferente în baza Regulamentului European nr. 261/2004 de stabilire a normelor comune privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor”.

Compania Blue Air Aviation a anunţat marţi că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România până luni, 12 septembrie a.c., din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului.

„Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declaraţiile publice şi instigările directe de «nu mai cumpăra bilete Blue Air» propagate în spaţiul public de un reprezentant cu rang înalt al statului româm, respectiv preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conducând la distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air şi generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete, la creşterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societăţii Blue Air Aviation SA de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condiţiile popririlor tuturor conturilor societăţii) şi la blocarea tuturor discuţiilor purtate la Londra de acţionariatul Blue Air cu două mari firme de investiţii interesate în intrarea în acţionariatul Blue Air şi sprijinirea societăţii în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăţi din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale” aflăm potrivit comunicatului de presă al companiei aviatice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: