Deputatul Ioan Balan cere ministrului Transporturilor programul de investiţii pentru consolidarea versanţilor aflaţi în zona drumurilor naţionale din judeţul Suceava

Prim-vicepreşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, a solicitat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, informaţii legate de programul ministerului de consolidare a versanţilor din zona drumurilor naţionale din judeţul Suceava.

Deputatul liberal i-a transmis ministrului că apreciază eforturile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi ale CNAIR pentru modernizarea infrastructurii de transport rutier din judeţul Suceava, eforturi care se dovedesc complementare cu cele ale Consiliului Judeţean Suceava pentru reţeaua de drumuri judeţene administrate de acesta.

„Aşa cum foarte bine cunoaşteţi, o parte importantă din reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Suceava traversează zone înalte, mărginite de versanţi montani abrupţi. În lipsa unor investiţii specifice, frecvent au loc alunecări de teren sau căderi masive de piatră (de exemplu, în luna august, pe DN 17B). În consecinţă, traficul rutier este blocat pentru perioade importante de timp, iar participanţii la trafic trebuie să urmeze rute ocolitoare extrem de lungi. Au fost chiar situaţii în care autovehicule sau chiar pasageri au fost afectaţi de căderile de piatră sau de alunecările de teren” a precizat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean şi-a exprimat încrederea că ministrul va depune toate diligenţele în vederea executării unor lucrări de investiţii pentru consolidarea versanţilor, motiv pentru care i-a solicitat să spună ce investiţii pentru consolidarea versanţilor sunt programate la nivelul drumurilor naţionale din judeţul Suceava.

Totodată, Ioan Balan i-a cerut lui Sorin Grindeanu să răspundă dacă are în vedere să dispună evaluări cu privire la calitatea unor lucrări de consolidare a versanţilor din judeţul nostru care s-au dovedit „costisitoare şi ineficiente”.

Parlamentarul liberal sucevean mai vrea ca ministrul să precizeze dacă asemenea investiţii pentru modernizarea drumurilor naţionale din judeţul Suceava pot fi susţinute financiar din fonduri externe nerambursabile. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI