Vesel ești de neînvins

Am remarcat, probabil şi Dumneavoastră, că directorii şi inspectorii generali (cum altfel! se perindă de la o instituţie la alta, dar în aceleaşi funcţii de conducere! Nu contează domeniul, ei sunt calificaţi în toate! E celebră mutarea (promovarea) unei directoare de la Asigurări, se pare, la Nuclear Electrica! Succes asigurat! Dar barmaniţă, inginer la Apele Române?

Mă întreb dacă Domniile lor au absolvit o facultate (institut) de directori! Care este aceasta? Dacă s-ar da examen, ar fi 1.000 pe loc! Şi aşa sunt 1.000 de pretendenţi pentru fiecare loc!

În socialism, PCR avea şcoli de partid, dintre care cea mai cunoscută era Academia Ştefan Gheorghiu, care pregătea directori şi activişti pentru toate domeniile! Ei trebuia să pună în practică, cu mână de fier, politica partidului şi „indicaţiile preţioase”, indiferent de efect şi costuri! Se asigura „victoria socialismului la oraşe şi sate”! „Întrecerile socialiste” în muncă erau la mare cinste, iar cei care se evidenţiau aveau o carieră de succes!

Sub acest aspect, deosebirea dintre „construcţia socialismului” şi… ”capitalismului” este în favoarea celei dintâi, pentru că îşi asumau politica de cadre! Unde au condus, este altă poveste!

Conducerea unei instituţii sau a unei societăţi cu capital de stat (exclud cele „private”) necesită o serie de calităţi! Trebuie ca „şăfii” să fie buni şi capabili. Şi sunt! Buni de gură şi capabili de orice!

Dar, cum spunea un fost coleg: Fie „şăful” cât de mare, este unul şi mai mare!! Adică cel care semnează numirea sau promovarea! Şi ajungem la drăgălaşii de politicieni care şi-au asumat această importantă sarcină!

Şi o îndeplinesc, în ordinea ierarhică a instituţiilor, până la nivelul de şef de birou! Le-o fi greu! Responsabilitate şi grijă pentru buna funcţionare a statului român!

Grija politicienilor faţă de ţară şi popor este deosebită, dar poate fi şi cuantificată valoric! Ultima dată a fost de 50 bani (subvenţie combustibil)! Cum să nu-i iubeşti şi să nu-i votezi?

Prin Suceava se remarcă vechile panouri de afişaj stradal care ilustrează cu brio celebra expresie a lui Petre Roman: „mormane de fier vechi”, deşi nu au dimensiuni mari! Păcat că gospodarii care colectează fier vechi nu au pus ochii pe ele!

Au rămas şi mult gărduleţe cu ţepe care au conferit primarului supranumele de „Ţepeş de Prelipca”! Oameni răi, nepricepuţi şi invidioşi!…

DAN STRUTINSCHI

P.S. 1  Repet unele „critici”? Da! În naivitatea mea, mă gândesc că nu au fost citite! Sau îi doare în cot? La vot vor ieşi tot ei, din lipsă de alternative cu notorietate şi prestigiu social!

P.S. 2   Activitatea în construcţia de drumuri judeţene şi comunale merge încet sau stagnează! Flutur recunoştea că „investiţia pe şoseaua Iaşi – Suceava este blocată”! Din cauza cui, George? „Oculta mondială” sau lăcomia locală?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI