Poliţia Suceava a destructurat o grupare infracţională din Rădăuţi 

> Aceasta era specializată în furturi şi dezmembrări de autoturisme de lux

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au reuşit să documenteze şi să probeze activitatea infracţională a unei grupări nestructurate ai cărei membri erau specializaţi în infracţiuni asociate furtului de autoturisme de lux din spaţiul european şi extracomunitar şi dezmembrării acestora.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, după 7 percheziţii desfăşurate în cursul zilei de joi au fost reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava trei persoane şi au fost confiscate trei autoturisme de lux cu o valoare de piaţă de peste 60.000 de euro.

Potrivit sursei citate, la nivelul Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au fost obţinute informaţii referitoare la constituirea unui grup infracţional nestructurat ce acţiona cu predilecţie pe raza municipiului Rădăuţi. Membrii acestuia obţineau importante câştiguri băneşti din comiterea de infracţiuni subscrise traficului de autovehicule de lux sustrase din zona intra şi extracomunitară.

În baza datelor obţinute a fost întocmit un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, fiind dispuse măsuri specifice de documentare a activităţilor infracţionale desfăşurate de membrii grupării.

Astfel, în cursul zilei de joi, avându-se în vedere cercetările efectuate în cauză şi în vederea completării materialului probator, s-a organizat şi desfăşurat o acţiune având ca scop punerea în executare a cinci mandate de percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor şi în locaţiile despre care se deţineau date că se pot găsi probe relevante în cauză. Pe timpul desfăşurării acţiunii, obţinându-se date şi indicii noi, s-au solicitat şi obţinut alte două noi mandate de percheziţie domiciliară, care au fost puse în executare în vederea completării probatoriului.

 Cu ocazia activităţilor investigativ-operative şi de cercetare desfăşurate au fost identificate şi ridicate trei autoturisme de lux în valoare de peste 60.000 euro, ce figurau ca sustrase de pe teritoriul extracomunitar.

De asemenea, au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, privind persoanele suspecte de comiterea infracţiunilor investigate în prezenta cauză.

În urma audierilor şi administrării  probatoriului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de trei suspecţi, respectiv trei bărbaţi cu vârste de 45 ani, 28 ani şi 25 ani, toţi din municipiul Rădăuţi.

Faţă de cei trei, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore şi încarcerarea în arestul IPJ Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire în formă continuată, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, fals în declaraţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: