La Bucureşti

Primarul Ion Lungu a semnat contractul de finanţare a creşei cu 110 de locuri din Burdujeni

> „Aceste creşe sunt apreciate şi aşteptate de suceveni, mai ales de familiile tinere” arată şeful municipalităţii, menţionând că Suceava mai are aprobată una pe strada Parcului, obiectivul fiind în fază de licitaţie la CNI

Ieri, la Palatul Victoria, Ion Lungu, primarul Sucevei, a semnat cu ministrul Attila-Zoltán Cseke, în prezenţa premierului Nicoale Ciucă, contractul de finanţare pentru construirea unei creşe mari, cu susţinere financiară prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Valoarea contractului este de 21,66 de milioane de lei, respectiv peste 4 milioane de euro, perioada de implementare a proiectului fiind 38 de luni.

„În urma discuţiilor avute cu dl ministru Attila-Zoltán Cseke, acesta a spus faptul că firma câştigătoare a licitaţiei de execuţie s-a angajat ca în termen de 14 luni să fie construită creşa, dintre care două luni pentru proiectare şi 12 luni pentru construcţia propriu-zisă. Este o creşă mare şi modernă, cu soluţii de încălzire pe energie verde, cu spaţii verzi şi cu respectarea a 10 mp pentru fiecare copil. Îl felicit pe dl ministru Attila-Zoltán Cseke pentru că a fost perseverent şi a insistat să se facă aceste creşe” a declarat Lungu.

Proiectele-tip de construire de creşe au fost iniţiate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, finanţarea lor fiind transferată programelor din cadrul PNRR. Noul imobil cu 110 de locuri, care ar urma să fie construit în cartierul Tinereţii de pe DN 29, va găzdui 11 grupe de copii. Suprafaţa construită va fi de 2.489,18 mp, aria desfăşurată de 2.409,13 mp, la o lungime de 96,60 de metri şi o lăţime de 34,10 de metri. Alimentarea clădirii se va face cu „energie redusă”, furnizată de panouri fotovoltaice. Imobilul va fi înconjurat de spaţii verzi de circa 5.000 mp, în care vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii.

„Municipiul Suceava este unul dintre primele din ţară care semnează acest contract de finanţare. Municipalitatea suceveană mai are aprobată o creşă mare pe strada Parcului, care se află în faza de licitaţie la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Aceste creşe sunt apreciate şi aşteptate de suceveni, mai ales de familiile tinere” a explicat Ion Lungu.

Reamintim că Primăria Suceava a fost prinsă în lista-sinteză a CNI cu finanţarea construirii obiectivului unei creşe mari pe dealul Mănăstirii, prin Ordinul de ministru nr. 1070 din 29 iulie 2021. Aceasta după ce, anterior, Cseke Atilla a fost în vizită în judeţul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: