Emmanuel Macron pledează pentru continuarea dialogului cu Rusia, în scopul evitării extinderii războiului

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a pledat, ieri, pentru continuarea dialogului cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, argumentând că este necesar dialogul pentru evitarea extinderii războiului din Ucraina.

„Trebuie să asumăm faptul de a continua să vorbim cu toată lumea, mai ales cu cei cu care nu suntem de acord. Cine vrea ca Turcia să fie singura putere din lume care continuă să discute cu Rusia?”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde, la Conferinţa Diplomaţilor. „Nu trebuie să cedăm la nicio formă de falsă moralitate care ne-ar plasa în imposibilitatea de a face un anumit lucru. Meseria de diplomat constă în a vorbi cu toată lumea, mai ales cu cei cu care nu suntem de acord. Trebuie menţinut dialogul cu Rusia, în coerenţă cu aliaţii noştri”, a subliniat preşedintele Franţei.

Liderul de la Paris a argumentat că sunt necesare coaliţii internaţionale. „chiar imperfecte, chiar incomplete”, pentru evitarea „extinderii geografice a conflictului din Ucraina”. „Trebuie să ne pregătim pentru un război îndelungat, iar, din această perspectivă, trebuie să evităm escaladarea şi să pregătim pacea”, a insistat Macron.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI