La Universitatea Suceava, pentru sesiunea de toamnă a admiterii

619 locuri fără taxă

> Mai sunt disponibile 1.092 de locuri cu taxă la licenţă, 734 la masterat, 234 la conversie profesională şi 239 la licenţă ID

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a anunţat că sesiunea septembrie a concursului de admitere 2022 debutează luni, 5 septembrie, urmând a se desfăşura până pe 12 septembrie (fără zilele de sâmbătă şi duminică) pentru specializările unde nu există probe, respectiv 9 septembrie, pentru specializările unde există probe.

Oferta USV pentru această sesiune conţine un total de 619 de locuri fără taxă, dintre care 349 la studiile de licenţă, iar 270 la studiile de masterat. Acestora li se adaugă locurile disponibile cu taxă, după cum urmează: 1.092 la licenţă (forma de învăţământ cu frecvenţă), 734 la masterat, 234 la conversie profesională şi 239 la licenţă învăţământ la distanţă (ID).

De menţionat este că, în această sesiune de admitere, Universitatea „Ştefan cel Mare” oferă mai multe programe de conversie profesională finanţate de Ministerul Educaţiei, în vederea formării cadrelor didactice din învăţământul liceal de stat.

Pentru etnicii români de pretutindeni, în sesiunea septembrie mai sunt disponibile 141 de locuri la ciclul de studii de licenţă şi 162 la cel de masterat.

În ceea ce priveşte studiile doctorale, USV scoate la concurs 44 de locuri bugetate, 8 dintre ele fiind alocate etnicilor români de pretutindeni, şi 83 cu taxă.

Pentru a fi admişi, candidaţii trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 19 septembrie, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii.

„Toţi candidaţii care se înmatriculează şi devin studenţi ai USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni şi cu minim 50 GB pe lună. În plus, peste 30% dintre viitorii studenţi pot primi anual burse, cu valori cuprinse între 600 şi 1.100 lei. De aceste burse pot beneficia studenţii care au depus la dosar diploma de bacalaureat în original sau – pentru promoţia din anul în curs, dacă liceul nu a eliberat diploma de bacalaureat – adeverinţa de absolvire în original, studenţi care nu au mai urmat un alt program de studii pe locuri bugetate” arată USV.

Indiferent de poziţia pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are şansa obţinerii unui loc bugetat, având în vedere că unii dintre colegii lui care sunt plasaţi pe un loc superior au fost admişi şi la alte programe de studiu din USV sau la alte universităţi, fapt care generează modificări în ierarhie. De asemenea, la anumite programe de studiu, primii trei studenţi înmatriculaţi cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, burse în valoare egală cu taxa de şcolarizare pe care ei ar trebui să o plătească.

„Evidenţiem şi faptul că studenţii care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) graţie rezultatelor obţinute pe parcursul şcolarizării, chiar şi în timpul primului an de studiu. Menţionăm că lista studenţilor care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obţinute în sesiunile de examene” a mai transmis USV.

Toate informaţiile referitoare la sesiunea de admitere septembrie 2022 sunt publicate pe pagina web Admitere.usv.ro/. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI