Municipiul Suceava

Piaţa Mică modernizată a fost deschisă

> „Este, cu siguranţă, cea mai modernă piaţă din judeţ, cu dotări corespunzătoare pentru o funcţionare ergonomică” a declarat primarul Ion Lungu

 Piaţa „George Enescu” din municipiul Suceava, cunoscută şi drept Piaţa Mică, a fost deschisă, ieri, pentru cumpărători. Obiectivul modernizat are şi o parcare subterană, valoarea lucrărilor ridicându-se la 13,15 milioane de lei, adică la aproximativ 2,6 milioane de lei de euro.

Piaţa are o suprafaţă totală construită de 3.819,64 mp, terenul pe care s-a ridicat efectiv clădirea fiind de 2.361 mp.

Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că, în încăperea principală, destinată comercianţilor de legume, fructe, rădăcinoase etc., 60% din spaţiu este repartizat producătorilor autohtoni, iar restul societăţilor comerciale. Producătorii agricoli au la dispoziţie 169 de mese, alături de acestea fiind prevăzute spaţii pentru birouri, centrală termică şi grupuri sanitare.

Imobilul Pieţei Mici este dotat cu două sisteme complementare de încălzire, respectiv cel de termoficare centralizată, dar şi cu o centrală proprie pe gaze naturale.

„Ne vom racorda la sistemul centralizat de încălzire, care este mai ieftin astăzi” subliniază edilul-şef.

Potrivit primarului, la parterul şi subsolul clădirii există grupuri sanitare obişnuite, dar şi pentru persoane cu dificultăţi de deplasare. De asemenea, Piaţa Mică modernizată este prevăzută cu lift pentru marfă, care face legătura între parcarea subterană şi zona pentru comercializare, cât şi cu elevator destinat persoanelor cu dificultăţi de deplasare. Parcarea de la subsol are 70 de locuri, dintre care 59 pentru autoturisme (două locuri fiind destinate încărcării acumulatorilor maşinilor electrice), la care se adaugă şi 11 locuri rezervate motocicletelor, scuterelor şi bicicletelor. Totodată, la subsol este amenajat adăpostul ALA (alarmare şi apărare antiaeriană), prevăzut cu sistem filtrare de admisie a aerului, precum şi cu acces din trei în direcţii diferite. Exteriorul clădirii este realizat în varianta „faţadă ventilată”, cu strat vizibil din panouri cu fibrociment vopsit. Rampele de acces şi de ieşire din parcare, împreună cu sistemul pluvial al teraselor sunt prevăzute cu degivrări electrice. Clădirea are, pe două laturi, trotuare din grătare metalice, cu rol în aerisirea parcării de la subsol. Nu în cele din urmă, sunt amplasate sisteme de climatizare a aerului, echipamente pentru răcire, perdele de aer în dreptul acceselor uzuale.

„Este, cu siguranţă, cea mai modernă piaţă modernă din judeţ şi printre cele mai moderne de la nivel naţional, cu dotări corespunzătoare pentru o funcţionare ergonomică. Sperăm ca sucevenii şi, mai ales, cetăţenii din cartierele George Enescu şi Obcini să aprecieze această piaţă” a reliefat Ion Lungu, menţionând că, în perioada imediat următoare, în zonă va fi construită şi o hală modernă pentru lactate, procedurile de licitaţie fiind deja demarate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: