Cetatea de Scaun a Sucevei este reprezentată pe cea mai nouă bancnotă suvenir de zero euro

> Bancnota poate fi cumpărată cu 18 lei

Cetatea de Scaun a Sucevei, cel mai important edificiu-simbol al Sucevei, este reprezentată pe cea mai nouă bancnotă suvenir de zero euro, lansată de Muzeul Naţional al Bucovinei în colaborare cu Eurosuvenir România.

Muzeul Naţional al Bucovinei a anunţat că promovează imaginea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi, implicit, a Muzeului Naţional al Bucovinei, pe „bancnota suvenir de zero euro”, şi că Cetatea de Scaun a intrat în rândul suvenirele de euro din Europa, alături de alte mari obiective turistice europene.

Bancnotele sunt puse în vânzare la preţul de 18 lei, la standul de prezentare de la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei şi la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie Suceava, deschise după programul de vizitare al celor două obiective (vezi MuzeulBucovinei.ro – Vizitare).

La achiziţionare, bancnota va fi primită într-un plic cu însemnele Muzeului Naţional al Bucovinei, în care se mai află o „minivedere” cu imaginea cetăţii şi o scurtă prezentare.

„Bancnota souvenir de zero euro, cu reprezentarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, este realizată în una din imprimeriile acreditate de Banca Centrală Europeană, având caracteristici de securitate similare bancnotelor reale şi un design unic, atrăgător, asemănător, dar nu confundabil cu al acestora” ni s-a precizat.

Proiectul de promovare a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume este o iniţiativă marcă înregistrată, apărută în Franţa, în anul 2015. De-a lungul timpului, pe aceste bancnote suvenir au apărut celebrele obiective precum: Sagrada Familia (Barcelona, Spania), Domul din Köln (Germania), Castelele de pe Valea Loarei, Poarta Brandenburg (Berlin, Germania), Arcul de Triumf (Paris, Franţa).

În România, mai sunt încă cinci obiective care apar pe astfel de bancnote: Delta Dunării, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Alba Carolina, Masivul Bucegi şi Castelul Karolyi din Carei.

Bancnota suvenir de zero euro Cetatea de Scaun a Sucevei a fost tipărită cu aprobarea scrisă a Băncii Franţei şi securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană, într-un tiraj de 10.000 de exemplare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: