Vesel ești de neînvins

Regele Ferdinand a promis – şi s-a ţinut de cuvânt – că va împroprietări soldaţii – ţărani şi văduvele primit pe care nu aveau voie să-l vândă, conform legii! S-a pus problema anulării interdicţiei de vânzare, fapt care a generat ample dezbateri parlamentare. Un argument pentru vânzare era ca legea să determine „selecţia naturală a cultivatorilor serioşi”! Sună amuzant – desuet, dar a rezolvat o problemă majoră şi a determinat concentrarea proprietăţii şi crearea forţei de muncă pentru industrie!

Această introducere (foarte lungă) pentru a pune problema(?) „selecţiei naturale a demnitarilor serioşi”! Şi nu mă refer doar la cei care se fac de râs!

Calitatea actului politico-administrativ este dată de calitatea umană şi profesională a celor „de la butoane”! Apare clar întrebarea cum şi unde îi găsim şi mai ales cine îi selectează! Dar şi cine-i verifică pe verificatori? La această întrebare nu am răspuns (Dumneavoastră aveţi?) şi nu vreau să apelez la scenarii de tipul serviciile, străinii, „oculta mondială”, Davos etc.!

Voi încerca să descopăr cerinţele poziţiilor de vârf după exemplele de care m-am lovit în cariera mea de politician (dezastruos) şi observator al promovării în ierarhia socială, la nivel central dar mai ales local!

  1. Demnitarul trebuie să ştie să promită frumos, in-teresant şi, pe cât posibil, lucruri noi! Se pot relua promisiunile după un timp, mizând pe faptul că electoratul uită. Şi îi place să fie minţit frumos!
  2. Este absolut necesar ca „iubitul conducător” să se priceapă şi să aibă păreri ferme şi autorizate despre orice! Moştenirea Ceauşescu este valorificată! Şi „realizărili” vor fi pe măsură! Victorie sigură la „oraşe şi sate”!
  3. Capacitatea de schimbare a discursului la 1800este o necesitate absolută! Trebuie făcută imediat şi fără explicaţii despre poziţia anterioară! Este o dovadă de fermitate în aplicarea „indicaţiilor superioare” de partid, stat, Bruxelles, Washington, Moscova (?) etc., întocmai şi la timp! Nu clipiţi când o faceţi şi daţi vina pe „raţiuni superioare” dacă aveţi reproşuri.
  4. Dacă „succesurile” nu apar, daţi vina pe „greaua moştenire”, opoziţia care nu vă lasă să „lucraţi”, cerinţele UE şi NATO, „oculta mondială” etc.! Nu sunteţi niciodată vinovat! Şi nu vă cereţi scuze sub nicio formă. Aţi fost şi veţi fi bine intenţionat şi harnic!
  5. Pregătiţi-vă foarte bine pentru sărbătorile naţionale şi locale unde trebuie să fiţi vedete şi să-i eclipsaţi pe toţi! Mâncatul, băutul, jucatul în horă şi bancurile sunt ingrediente absolut necesare pentru formarea opiniei că „e de-al nostru”! Urmaţi ceva cursuri la Şcoala Populară! Mai ales la dansuri populare şi strigături!
  6. Când expuneţi ideile, să nu vă tremure vocea chiar dacă şi Dumneavoastră ştiţi că sunt aberante! Nu roşiţi în obrăjori când „aburiţi” electoratul! Oricum după alegeri nu vă trage nimeni la răspundere!

Ar mai fi multe de enumerat… Expres nu am epuizat subiectul! Vreau ca cei care au reuşit să-şi aducă valoroasa contribuţie la finalizarea acestui material! Ar fi un bun ghid pentru tinerii aspiranţi la funcţii! Să-i ajutăm!

DAN STRUTINSCHI

 

P.S. 1 Parlamentarii au vacanţă mai mare decât copiii de grădiniţă! Explicabil. Unii „au dat în mintea copiilor”, alţii nu au depăşit-o! Sunt consecvenţi!

P.S. 2 La BNR a fost angajată o astrologă, Minerva! Excelent! Doar ea poate prevede politica monetară a României; când vom fi în zona euro (bulgarii în 2024), stabilirea de către bănci a ROBOR, cursul etc. Isărescu a ratat!!

P.S. 3 Când am văzut că Flutur este actor într-un film cu titlul „Nuntă în Bucovina” mi-am adus aminte de o altă producţie cinematografică cu Robert de Niro, „Cu naşul la psihiatru”! Cum mi-o fi trecut prin cap?…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: