Poliţia Suceava:

Un „şmecher al şoselelor” a fost amendat cu peste 12.000 de lei

> Totodată, el s-a ales cu permisul suspendat pentru 270 de zile

,,Teatru ieftin”, dar… scump! Urmărire cu poliţia în valoare de peste 12.000 lei, plus 270 zile de permis suspendat! – a anunţat, joi, Poliţia Suceava, care a transmis că mesajul este unul de liniştire a cetăţenilor, deoarece s-au aplicat doar măsurile legale şi sancţiunile prevăzute de lege pentru o serie de contravenţii la regimul rutier săvârşite de un ,,şmecher al şoselelor”.

„Mulţi dintre dumneavoastră ştiţi deja despre cine vorbim. Despre o tipologie caracterizată prin dispreţ faţă de ceilalţi participanţi la trafic, dispreţ faţă de lege şi autoritate, predispoziţie către risc rutier şi, din păcate, de multe ori…, autori de accidente rutiere grave şi tragedii umane” arată sursa citată.

Potrivit IPJ Suceava, munca poliţiştilor rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, ore de vizionare a imaginilor video, perseverenţa în administrarea materialului probator şi, de ce nu?, mândria de a fi poliţist adevărat…, toate acestea au dus la eliminarea din trafic, cel puţin pentru o perioadă, a unui „element de risc”.

Pentru mai bine de jumătate de an un şofer care a pus în pericol siguranţa rutieră a fost scos din trafic, iar sancţiunile contravenţionale de peste 12.000 lei au fost aplicate nu doar în scop patrimonial, ci pentru responsabilizare şi conştientizare, am aflat.

Astfel, la sfârşitul lunii mai a.c., pe 29.05.2022, la ora 20:15, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi – Compartimentul Rutier acţiona cu autopseciala dotată cu aparatură radar pe DN 2E Horodnic de Sus, în vederea identificării şi sancţionării conducătorilor auto care nu respectul regimul legal de viteză.

La un moment dat, lucrătorii de poliţie au constatat că, dinspre comuna Marginea, un autoturism se deplasează cu viteza de 95 km/h, viteza fiind limitată pe acel sector de drum la 50 km/h.

Echipajul de poliţie rutieră a efectuat semnalul luminos şi acustic de oprire a autoturismului în cauză, dar conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea cu viteză sporită către comuna Voitinel.

S-a procedat la urmărirea autoturismului pe raza localităţilor Voitinel, Vicovu de Jos şi Vicovu de Sus, ocazie cu care conducătorul acestuia a săvârşit mai multe abateri la regimul rutier, printre care depăşire neregulamentară, circulaţie pe sensul opus şi neoprire la trecere la nivel cu calea ferată.

Pentru a nu se periclita siguranţa celorlalţi participanţi la trafic şi întrucât urmărirea s-a efectuat şi prin zone locuite, asupra autoturismului nu s-a utilizat armamentul din dotare şi, astfel, pentru scurt timp, autoturismul urmărit a fost pierdut din câmpul vizual. Dar a fost identificat ceva mai târziu, oprit pe o proprietate privată, având plăcuţele cu numărul de înmatriculare demontate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că proprietarul autoturismului este un bărbat de 27 de ani din oraşul Vicovu de Sus.

Acestuia i s-a solicitat în scris să comunice datele de identificare ale conducătorului auto care a condus autoturismul pe DN 2E Horodnic de Sus, Voitinel, Vicovu de Jos şi Vicovu de Sus la data de 29 mai a.c. Dar întrucât el nu a comunicat informaţiile solicitate, în termenul legal de 5 zile a fost sancţionat cu amendă în sumă de 2.900 de lei, fără dreptul de a achita jumătate din minimul prevăzut de lege în 15 zile.

Ulterior, bărbatului de 27 ani i s-a solicitat, din nou, în scris, să comunice datele de identificare ale conducătorului auto care a condus autoturismul pe DN 2E Horodnic de Sus, Voitinel, Vicovu de Jos şi Vicovu de Sus la data de 29 mai, astfel că, la data de 12.08.2022, proprietarul autoturismului a răspuns solicitării poliţiei, precizând în scris că el a condus  autoturismul la data de 29.05.2022 pe DN 2E Horodnic de Sus, Voitinel, Vicovu de Jos şi Vicovu de Sus.

La data de 24 august a.c., la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi s-a prezentat bărbatul de 27 ani, care a fost sancţionat cu amendă în sumă de 9.715 lei.

În total, şoferului i-au fost aplicate amenzi în valoare de 12.615 lei.

Totodată, faţă de el aflăm că s-au luat măsurile complementare de aplicare a 12 puncte penalizare şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România pentru o perioadă de 270 de zile. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI