Prefectul Alexandru Moldovan nu este de acord cu decizia INSP de restrângere a activităţii DSP în PTF Siret  

> Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat Ministerului Sănătăţii, INSP şi DSU „reanalizarea hotărârii, în corelaţie cu particularităţile situaţiei din judeţ” > Aceasta după ce INSP a încheiat supravegherea de tip sindromic pentru depistarea bolilor transmisibile legate de afluxul de persoane din Ucraina

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a înştiinţat Instituţia Prefectului judeţului Suceava că, începând cu data de 22 august a.c., asigură activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00.

DSP anunţă că a luat această hotărâre în conformitate cu adresa nr. 17035 din 16.08.2022 a Institutului Naţional de Sănătate Publică, potrivit căreia, începând din 15 august, s-a încheiat supravegherea de tip sindromic pentru depistarea bolilor transmisibile legate de afluxul de persoane din Ucraina.

„Având în vedere valorile fluxului de persoane din Ucraina care tranzitează PTF Siret, prefectul judeţului, Alexandru Moldovan, a considerat că activitatea reprezentanţilor DSP Suceava în PTF Siret doar în intervalul orar 8:00-16:00 nu este o măsură benefică. Prin urmare, a solicitat Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă reanalizarea hotărârii, în corelaţie cu particularităţile situaţiei din judeţ” se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

Astfel, în cadrul recentei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a luat decizia ca, până la momentul în care se vor primi clarificările solicitate de Instituţia Prefectului, reprezentanţii DSP vor desfăşura activitate în PTF Siret zilnic, inclusiv în weekend, între orele 8:00-20:00.

Sursa citată mai precizează că, „pe timpul nopţii, eventualele situaţii apărute urmează a fi soluţionate prin intermediul serviciului de permanenţă din cadrul unităţilor sanitare”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI