Contractul de reabilitare a Palatului Administrativ din Suceava a fost semnat

> Premierul Nicolae Ciucă: Este un loc unde s-a făcut istorie şi sper să se facă istorie de aci înainte

Contractul de reabilitare a Palatului Administrativ din Suceava a fost semnat, miercuri după-amiază, de directorul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) cu compania General Construct, liderul asocierii care a câştigat licitaţia, în prezenţa primului ministru Nicolae Ciucă.

Contractul este pe o durată de 22 de luni, dintre care 4 luni reprezintă proiectarea, iar 18 luni, execuţia lucrărilor.

Investiţia va presupune lucrări de desfacere pentru înlăturarea părţilor afectate, lucrări de consolidare a structurii de rezistenţă la nivelul planşeelor din lemn, al peretelui fronton, al coşurilor de fum şi refacerea planşeului de lemn peste nivelul 2 cu un planşeu din beton armat, lucrări de refacere la nivelul acoperişului cu o şarpantă din structură metalică ignifugabilă, lucrări de finisaje interioare şi exterioare, refacerea tuturor instalaţiilor electrice de curenţi tari şi curenţi slabi, instalaţiilor sanitare şi termice.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a arătat că între lucrările prevăzute se numără refacerea Sălii „Ştefan cel Mare”, restaurarea peretelui cu mozaic alegoric de la primul etaj şi al doilea etaj, consolidarea peretelui fronton de pe faţada principală, turnul cu ceas.

Totodată, se va reconstrui forma originală a acoperişului acoperit cu ţiglă ceramică, iar învelitoarea bovindoului va fi din tablă de cupru tip solzi.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că speră ca Palatul Administrativ al Sucevei să fie finalizat în termenul stabilit sau chiar mai repede.

„Este un loc unde s-a făcut istorie şi sper să se facă istorie de aci înainte” a arătat prim-ministrul Ciucă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI