Cel mai mare cămin studenţesc care se construieşte în România va fi la Suceava! 

> Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Prin această investiţie se vor îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale studenţilor

Un cămin studenţesc cu peste 800 de locuri de cazare va fi prima investiţie în Campusul Universitar al USV de la Moara.

Contractul a fost semnat miercuri după-amiază, la Suceava, în prezenţa premierului Nicolae Ciucă, de Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi firma Simion TehnoConstruct din Botoşani, liderul asocierii care a câştigat licitaţia.

Prorectorul USV Mihai Dimian, prezent la semnarea documentelor, a spus că aceasta este o investiţie majoră pentru educaţia superioară din România, mai ales că sunt mereu discuţii privind asigurarea a 6% din PIB pentru educaţie; potrivit lui, prin astfel de investiţii se completează suma alocată Ministerului Educaţiei.

Mihai Dimian a arătat că USV are o capacitate de 1.200 de locuri de cazare pentru peste 10.000 de studenţi şi a subliniat că peste 1.500 de studenţi vin din Ucraina şi Republica Moldova. Potrivit lui, prin realizarea acestui cămin studenţesc cu peste 800 de locuri se ajunge într-o zonă rezonabilă cu capacitatea de cazare a USV.

Prorectorul a subliniat că este un început pentru acest nou campus de la Moara şi şi-a exprimat speranţa că USV va dezvolta prin PNRR un campus dual.

Termenul de execuţie al căminului este de 42 de luni.

Premierul Nicolae Ciucă a arătat că prin această investiţie se vor îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale studenţilor.

„Este un obiectiv care contribuie puţin la cazarea studenţilor. Cred că este nevoie să identificaţi şi să dezvoltaţi astfel de facilităţi în continuare” a spus Ciucă.

Premierul a precizat că obiectivul asumat al Guvernului, prin Planul Naţional „România Educată” şi activităţile de asumare a legilor educaţiei, este să se aprobe un pachet de legi ce conţin elemente de transformare, modernizare şi finanţarea învăţământului, astfel încât să se reuşească îmbunătăţirea calităţii învăţământului în România.

Căminul va oferi cazarea pentru peste 800 de studenţi, în peste 400 de camere.

 Investiţia, compusă din trei corpuri de clădire, va cuprinde şi spaţii pentru administraţie, spaţiu pentru petrecea timpului liber, spălătorii, săli de lectură şi oficii cu locuri de luat masa. Camerele vor fi spaţioase, prevăzute cu grup sanitar propriu şi mobilier. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI