Direcţia Silvică Suceava a intabulat aproape 22% din suprafaţa pe care o administrează

> ROMSILVA anunţă că a intensificat procesul de intabulare a suprafeţelor de fond forestier de stat

Suprafaţa de fond forestier proprietatea publică a statului înscrisă în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a crescut la 162.593 hectare, 45.556 hectare dintre acestea fiind înscrise de Agenţia Naţională de cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, iar restul suprafeţelor de către Regia Naţională a Pădurilor – ROSILVA, conform procedurilor prevăzute de Codul Silvic, la articolul 12, a anunţat ROMSILVA.

De asemenea, Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA a întocmit şi a depus documentaţiile pentru alte 141.221 hectare fond forestier, pentru a fi înscrise în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Specialiştii regiei lucrează la elaborarea documentaţiei tehnice pentru alte 2,8 milioane hectare fond forestier de stat.

Direcţia Silvică Giurgiu are, în acest moment, 47,44% din fondul forestier de stat înscris în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, fiind urmată de Direcţia Silvică Ialomiţa, cu 26,44%, Direcţia Silvică Suceava, cu 21,44%, şi Direcţia Silvică Satu Mare, cu 18,64%.

Înscrierea dreptului de proprietate pentru pădurile proprietatea publică a statului se face în baza procedurii operaţionale „Intabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier conform art.12 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare”, elaborată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI