Gura Humorului

Un bărbat a chinuit un copil de 11 ani să spună că a furat

> Băieţelul a fost ţinut dezbrăcat în frig, a fost udat, dat cu capul de uşă şi bătut cu o coadă de lopată! > Humoreanul a fost arestat

Un bărbat din Gura Humorului a fost arestat preventiv şi este acuzat de lovire, şantaj şi lipsire de libertate, după ce a folosit metode inumane spre a-l determina pe un copil de 11 ani să recunoască faptul că a furat de la el din magazin…

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus, miercuri, măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de un bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, şantaj şi lipsire de libertate.

Ancheta a stabilit că în data de 25 februarie 2021, între orele 15:30-19:30, bărbatul a luat cu forţa un copil de 11 ani în timp ce aceasta se afla în apropierea sediului societăţii comerciale pe care o administrează, situat în oraşul Gura Humorului.

El a dus băiatul, împotriva voinţei acestuia, într-o anexă a societăţii comerciale. Acolo l-a privat de libertate o perioadă de aproximativ 4 ore, timp în care l-a supus la tratamente degradante: l-a ţinut în frig dezbracat, întins pe pardoseală şi l-a udat cu apă!

De asemenea, în aceeaşi perioadă, bărbatul l-a bătut pe copil cu pumnii şi picioarele pe faţă şi corp, l-a lovit cu o coadă de lopată peste mâini şi l-a lovit cu capul de o uşă, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, bărbatul l-a obligat pe copil, prin ameninţări şi acte de violenţă, în timp ce minorul se afla împotriva voinţei sale în anexa societăţii comerciale, să se dezbrace şi să mărturisească săvârşirea unei infracţiuni de presupus furt, care s-ar fi comis cu o zi înainte, context în care l-a înregistrat audio-video cu telefonul mobil personal.

Bărbatul a fost prezentat, joi, judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: