La Plopeni

„Sport şi voie bună”, ediţia a X-a

În fiecare an, pe 15 august, la Plopeni-Salcea, pe Imaşul Vale, se desfăşoară competiţia sportivă „Sport şi voie bună”, o iniţiativă prin care se doreşte atragerea a cât mai mulţi copii pentru a practica sportul în vederea accederii, treptat, la competiţiile de performanţă. Anul acesta, după o pauză de doi ani, cauzată de pandemia COVID-19, „Sport şi voie bună”, ajunsă la a X-a ediţie, se va relua luni, 15 august a.c., cu începere de la ora 10. Competiţia va debuta, cu public, cu antrenamentul rugbiştilor de la CSM Bucovina Suceava, echipă care evoluează în Liga Naţională de Rugbi, în vederea reluării campionatului, pe 20 august, când echipa antrenată de Marcel Creţuleac va întâlni, la Humor, cealaltă reprezentativă a judeţului, RC Gura Humorului.

„Acest antrenament al seniorilor va constitui un stimulent pentru cei mici, pentru a-i atrage pe cât mai mulţi copii în sport”, ne-a declarat Vasile Conachi, fost rugbist, antrenor de copii. După meciul de antrenament, pe teren vor intra copiii, la diferite categorii de vârstă, practicanţi ai sportului cu balonul oval. Începătorii, pentru a nu se accidenta sau a prinde „teamă” de acest sport de contact, vor juca „touch rugbi” (se poate juca fără frică de accidentare – contactele fizice sunt aproape inexistente deoarece atingerile în acest sport trebuiesc să fie făcute cu forţă minimă – n.red.). Urmează, apoi, o cursă de biciclete pe teren variat (mountain bike) şi un meci de fotbal între jucătorii din Plopeni şi o „selecţionată” amestecată din Prelipca şi Salcea. La sfârşitul competiţiei vor fi acordate diplome de excelenţă şi cupe juniorilor care au făcut şi fac performanţă, unii dintre ei jucând rugbi la echipa de seniori CSM Bucovina Suceava.

Terenul a fost înzestrat cu tribune şi toalete ecologice prin contribuţia Primăriei şi Consiliului Local Salcea.

„Ţin să le mulţumesc pentru ajutorul acordat Primăriei oraşului Salcea, consilierilor locali, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava, CSM Suceava şi, nu în ultimul rând, părinţilor şi copiilor”, a declarat Vasile Conachi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: