Luare de ostatici într-o bancă din Liban

Un bărbat înarmat a luat joi un număr nespecificat de ostatici la Banca Federală a Libanului, joi, au declarat o sursă de securitate şi un martor pentru Reuters. Băncile libaneze au limitat retragerile de valută pentru majoritatea deponenţilor în timpul crizei.

Băncile libaneze au limitat retragerile de valută forte pentru majoritatea deponenţilor în timpul crizei financiare din ţară, care a lăsat peste trei sferturi din populaţie în dificultate.

Bărbatul a intrat în sucursala Federal Bank of Lebanon din cartierul Hamra, în vestul Beirutului, joi, cu puţin înainte de prânz, cu o armă de foc.

„El a cerut acces la aproximativ 200.000 de dolari pe care îi avea în contul său bancar şi, când angajatul a refuzat cererea, a început să strige că rudele sale sunt în spital. Apoi a scos arma”, a declarat sursa de securitate.

Unii clienţi din bancă au reuşit să fugă înainte ca el să închidă uşile în faţa celorlalţi, a mai spus sursa, care nu a putut preciza câţi clienţi sau angajaţi se aflau în sucursală.

Cel puţin un bărbat în vârstă a fost eliberat din bancă din cauza vârstei sale, iar negociatori guvernamentali au început discuţiile cu bărbatul care a luat ostatici, a precizat ministerul de interne.

Postul de presă libanez Al-Jadeed a declarat că cel puţin două focuri de armă au fost trase în timpul incidentului.

Crucea Roşie libaneză a declarat pentru Reuters că a trimis o ambulanţă la faţa locului, dar că încă nu a avut nimeni nevoie de ajutor medical.

Un martor a declarat pentru Reuters că a putut vedea un bărbat cu barbă, îmbrăcat în cămaşă neagră, în spatele porţii de intrare în bancă, vorbind cu mai mulţi bărbaţi în civil la exterior.

„Lăsaţi-i să-mi dea banii înapoi!”, a fost auzit spunându-le.

O mulţime s-a adunat în faţa băncii, mulţi dintre ei scandând: „Jos cu regula băncilor!”.

De când criza financiară din Liban a luat amploare în 2019, multe bănci comerciale au limitat retragerile de valută forte pentru majoritatea clienţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: