Incendii de pădure în insula Thassos

> Turiştii sunt rugaţi să-şi limiteze deplasările

Incendii uriaşe au izbucnit pe insula grecească Thassos pe care se află numeroşi turişti români. Pentru a permite intervenţia pompierilor, turiştii sunt rugaţi să-şi limiteze deplasările pe insulă.

Potrivit românilor care se află pe insulă, incendiul a izbucnit în pădurea din Potamia.

„Am aflat că arde prin Potamia. Şi cu fiecare oră de trecea, părea şi mai mare incendiul. Primeam tot mai multe poze, informaţii, întrebări de la vecini, turişti, prieteni şi străini. Pe la 00:30 am plecat din Limenaria şi nu ştiam dacă să mergem spre Potamia sau spre Theologos, acasă. Am decis amândoi că e mai bine să mergem spre casă, pentru că nu suntem pregătiţi şi apţi să stingem incendii de pădure. Am decis să ajutăm cum putem, şi anume să ne facem treaba. Am construit rapid o celulă de criza cu echipa şi am stabilit procedura de urmat pe termen scurt, în ceea ce priveşte paşii imediat următori”, a scris Dan Adrian Dragan pe Forumul Thassos.

Mai multe echipaje de pompieri au venit pe insulă.

Turiştii sunt rugaţi să îşi reducă deplasările pe insulă, să-şi păstreze calmul şi să urmărească anunţurile autorităţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: