Companiile care vând poliţe RCA au devenit cele mai profitabile din UE

COTAR îi cere conducerii ASF să ofere urgent explicaţii în faţa Parlamentului României în condiţiile în care companiile de asigurări care vând poliţe RCA ar fi devenit cele mai profitabile din întreaga UE.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) îi cere vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu, să ofere „urgent explicaţii în faţa Parlamentului României şi în fata organelor judiciare”.

Solicitarea a apărut în urma informaţiilor oferite pe 8 august de ASF care sunt considerate false.

„Informaţiile sunt ascunse în stufoasele rapoartele financiare realizate de instituţiile europene. Acestea reflectă o realitate şocantă: Cu sprijinul ASF şi pe spatele şoferilor români care au plătit poliţe RCA majorate cu 200%, companiile de asigurări din România, au devenit cele mai profitabile din întreaga Uniune Europeană”, susţin reprezentanţii COTAR.

Potrivit COTAR, cheltuielile administrative ale firmelor de asigurări din România sunt cele mai ridicate din UE. În raportul realizat de EIOPA se arată că în România, din 100 de lei colectaţi din RCA de la şoferii români, 56 de lei reprezintă cheltuielile firmelor de asigurări, care sunt veşnic în pierdere şi achită un impozit nejustificat de mic sau nu achită impozit deloc, consideră COTAR.

„Concluzia este una singură: România este o ţară prădată şi predată multinaţionalelor, cu sprijinul instituţiilor plătite din bani publici, iar informaţiile reale despre domeniul financiar le găsim doar în cadrul rapoartelor realizate de instituţiile internaţionale”, a precizat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, care a adăugat că nu era necesară o majorare a preţului RCA.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI