Un documentar regizat de românul Daniel Druhora a câştigat premiul Emmy

Documentarul „Vieţi, nu note”, regizat de românul Daniel Druhora, a câştigat premiul Emmy, în cadrul competiţiei regionale din Los Angeles.

Documentarul relatează povestea a 36 de studenţi din cadrul USC (Universitatea din California de Sud), care călătoresc în cea mai mare tabără de refugiaţi din Europa cu speranţa de a oferi soluţii inovatoare zecilor de mii de refugiaţi aflaţi pe insula Lesvos, în Grecia. Studenţii din cadrul programului universitar „Inovare pentru crize globale” aplică principii de inginerie, design şi antreprenoriat pentru rezolvarea problemelor comunităţilor aflate în centrul crizelor globale.

„De-a lungul filmului, studenţii USC s-au concentrat asupra problemelor legate de canalizare, adăpost, electricitate şi educaţie pentru cei peste 20.000 de refugiaţi din Tabăra Moria – un loc descris de localnici drept „iad pe pământ”, a declarat Daniel Druhora, cel care a scris scenariul, coprodus şi regizat documentarul.

Daniel Druhora este un român care a emigrat în Statele Unite ale Americii imediat după revoluţie.

 „Vieţi, nu note” va avea premiera în România pe data de 17 septembrie, la Cluj-Napoca, în prezenţa lui Daniel Druhora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: