Biblioteca Bucovinei organizează o dezbatere privind situaţia românilor din zona Cernăuţi

> Potrivit organizatorilor, situaţia românilor din ţinuturile istorice e o problemă „destul de importantă”

Biblioteca Bucovinei anunţă că organizează, joi, 11 august, de la ora 11:00, conferinţa cu tema „Simboluri româneşti din nordul Bucovinei”, avându-l ca invitat special pe Marin Gherman din Cernăuţi.

Activitatea este organizată în cadrul proiectului „Luna Diasporei”, derulat de Consiliul Judeţean Suceava.

Potrivit organizatorilor, situaţia românilor din ţinuturile istorice reprezintă „o problemă de actualitate destul de importantă la nivel local şi naţional”.

„Comunitatea vizată de proiect este cea a românilor din nordul Bucovinei, respectiv din regiunea Cernăuţi. Proiectul îşi propune ca, prin conferinţa organizată, să se aibă în vedere abordarea problematicii specifice situaţiei românilor din afara graniţelor României, respectiv din ţinuturile istorice” menţionează organizatorii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: