Băgaţi-le frica în oase!

În acest climat politic atât de încordat din pricina războiului din Ucraina şi a iminentei crize energetice, pescuitorii în ape tulburi din serviciile de propagandă ale Kremlinului lansează continuu în spaţiul public ameninţări înfricoşătoare pentru populaţia lumii, ţintele preocupărilor ruseşti fiind Uniunea Europeană şi NATO, potrivnice „operaţiunii speciale de denazificare a Ucrainei“. România nu are la ora actuală instrumentele şi mijloacele de contracarare a manipulărilor, trollii lui Putin fiind mult mai agresivi şi mai eficace decât serviciile noastre de presă, lipsite de cunoştinţe elementare şi de profesionalism. Poate şi de voinţă. Cu siguranţă colmatate de idioţi utili, inşi care nu înţeleg pe ce lume trăiesc, dar împrăştie aberaţiile populiste venite pe canale bine dirijate. Iar frica nu este un bun sfetnic, mai ales că scopul ultim al înfricoşării este destabilizarea statelor Uniunii Europene, a guvernelor lor democratice.

Să le luăm pe rând: cică vine o iarnă grea şi lungă, iar gazul pentru încălzire ne lipseşte din pricina sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse şi a liderilor ei… Mai întâi că prognozele meteo sunt problematice pentru trei zile, darmite pentru 10 luni. Iarna trecută, în unele zone din sudul României n-a căzut un fulg, chiar dacă a nins în nordul Greciei şi în Turcia. Sunt luni bune de când prognozele ne amăgesc cu ploi ca acelea şi nu cade niciun strop de apă, spre groaza agricultorilor şi a păsărilor, şi a bietelor animale, şi a plantelor… De asemenea, suntem zilnic înfricoşaţi de caniculă, dar astfel de temperaturi au fost în fiecare an. Mi se face ruşine de bieţii prezentatori meteo care s-au săturat şi ei de datele catastrofice. Care catastrofă în afară de secetă?

Cât despre importurile de gaz rusesc, lucrurile sunt simple: nu poţi ca guvern conştient de viitorul propriului popor să alimentezi cu bani maşina de război a ţarului Vladimir Putin, maşină care ucide copii, bătrâni, sute de mii de oameni nevinovaţi şi care nu e zi să nu ameninţe viaţa pe pământ cu bombardeaua lui nucleară, ca şi cum nu ar şti că în secunda doi tot arsenalul nuclear al omenirii se va năpusti asupra Moscovei. Poate vom răbda de frig, prostia şi lipsa de prevedere se pedepsesc, dar poate până la iarnă ne chibzuim mai bine şi cu gazul, şi cu carburanţii, şi cu curentul electric, şi cu lemnele…

Al doilea: seceta, incendiile cauzate de temperaturile ridicate, foametea mondială, criza economică şi inflaţia. Jale şi bocete pe majoritatea televiziunilor noastre de „informaţii“, campioană fiind 24 de ore din 24 România TV a fugarului de justiţie Sebastian Ghiţă. Zi de zi aflăm că vine sfârşitul lumii cu foc şi foamete, că la uşa României bate falimentul, că îndată ţara nu se va mai putea împrumuta de la bănci, iar lipsa hranei va provoca victime (Coşea & Peiu). Ca şi cum nu toate ţările s-ar confrunta cu aceleaşi nenorociri, ca şi cum n-ar mai exista nicio soluţie de salvare.

Al treilea: nu provocaţi, nu trataţi fără respect Rusia, nu o batjocoriţi, căci toată lumea trebuie să recunoască Rusia ca o mare putere politică şi militară a lumii! (A. Severin). Nu contează că PIB-ul rusesc e la jumătate faţă de cel al Italiei sau al Spaniei, de opt ori mai mic decât al Germaniei. Dispune de cel mai puternic arsenal nuclear şi cu o singură bombă Satan poate mătura de pe faţa pământului insula Marii Britanii sau întreaga civilizaţie. „Operaţiunea specială“ din Ucraina cică merge conform planului, iar după denazificarea poporului ucrainean urmează denazificarea întregii Europe de la munţii Urali până în Portugalia, iar împărăţia lui Putin se va întinde de la Pacificul asiatic, la Atlantic. Serbia va face acelaşi lucru în Balcani cu „sprijinul absolut“ al lui Putin.

Din ce se vede, „operaţiunea specială“ prin care poporul ucrainean trebuia denazificat în totalitate cu vreo două sute de mii de soldaţi sovietici echipaţi cu tancuri ca acelea, maşini de război imbatabile, avioane – adevărate fortăreţe zburătoare… s-a fâsâit după câteva zile, vitejii ostaşi retrăgându-se la fraţii lor ruşi din Estul Ucrainei, unde cred că şi-au luat vacanţă. Cât despre denazificarea lumii întregi, doar vorbe fără noimă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI