Vesel eşti de neînvins!

Este celebră afirmaţia că „fiecare popor are conducătorii pe care îi merită”. Funcţiile de demnitari nu se mai cumpără la Istanbul, nici nu sunt impuse de tancurile sovietice! Sunt cumpărate la Bucureşti şi impuse de servicii româneşti!

Oare îi merităm pe actualii „iubiţi conducători”? Cred că DA, şi numai pentru că ne-au „aburit cu promisiuni” aberante sau că s-au băgat bani grei în promovarea lor! Cine a „băgat” bani? De ce s-a pariat pe aceştia? Ce-i recomandă? „Nebun vei fi de înţelegi!”

Sau vei înţelege văzând favorurile pe care le fac „binefăcătorilor” lor! Că în majoritate sunt nişte iluştri „tiriplici”, cum inspirat a spus un politician! S-o fi uitat şi în oglindă când a ajuns la această caracterizare?

Ce vesel ar fi, dacă nu ar fi şi trist! Singura răzbunare pe care ne-o permitem este să râdem de ei! Ne dau mai multe motive decât miliţienii care apărau socialismul „biruitor la oraşe şi sate”!

Revenind la realitatea zilei, dominată de război, mi-am adus aminte că prin anii ’50 se spunea: URSS bastionul păcii e! Se insista sinistru (gulaguri, invadări, crime etc.) în lupta pentru pace! Cârcotaşii spuneau: „Va fi o luptă pentru pace de nu va rămâne piatră pe piatră”! Putin urmează aceeaşi linie, luptând pentru eliberarea etnicilor ruşi din Ucraina! Mariopol (şi nu numai), cu peste 50% etnici ruşi, a fost distrus total şi victimele (ruşi) sunt cu zecile de mii! Aşa grijă faţă de „cetăţeni”, mai rar! Preferabilă mi se pare duşmănia pe faţă!

La concertele de Sânziene, cetăţenii traversau pe roşu în masă sub ochii Poliţiei Locale! Se uitau la mine cu un zâmbet ca la fotograf că aştept „verde” şi probabil m-a considerat prostul municipiului! Un oraş a desfiinţat Poliţia Locală! De ce mi-am amintit ştirea?

Deputatul Bălan se pronunţă asupra eficienţei culegerii de fructe de pădure şi ciuperci! Ar fi un sprijin consistent pentru economia României! Ca să vedem şi noi câtă grijă are de ţară şi popor!

Mă întreb şi vă întreb dacă televiziunile îi invită pe „demnitari” să se pronunţe asupra lucrurilor  de care nu au habar ca să se facă de râs! Dacă e aşa, foarte OK! Ei nu vor spune niciodată că nu se pricep! Iar noi realizăm ce am ales!

Habar nu au sau ne prostesc cu minireactoarele nucleare USA care ne vor salva energetic! Cel mai apropiat termen este 2030-2031! Până atunci stăm cu lumina stinsă! Iar cei care ne „aburesc” nu au nicio licărire de isteţime! Sunt în beznă!

Cei din serviciile secrete (de ce?) vor să scrie legile privind securitatea ţării! –  Criminalii ar trebui să scrie Codul penal, „vitezomanii” –  Codul rutier, iar Bercea Mondial – Codul manierelor elegante!!!

DAN STRUTINSCHI

P.S. 1  Zilele comunelor au ajuns capul de afiş al politicii sucevene! Sunt frecvente, politicienii sunt prezenţi şi se simt bine, iar cheltuielile, „uşor de acoperit”! Victoriile în următoarele alegeri sunt asigurate şi de aceste evenimente! PNDL3, PNRR vor fi „argumente” în 2023, 2024!!!

P.S. 2  Flutur şi Stan ne comunică victorioşi că judeţul a obţinut din PNRR peste 330 milioane de euro, adică 1,2% din total program (29,2 mld. euro)!  Judeţul are aproximativ 3,5% din întindere, aproximativ la fel din populaţie şi elevi şi peste 2,5% din şosele în administrare. Echitabilă împărţire! Au cu ce se lăuda! Şi votanţi încântaţi! Care se caţără în cireş!!!

P.S. 3  Lavrov (adică Putin!) a început un turneu în Africa! Ceauşescu spunea despre „vizite de pace şi prietenie”! Şi le-a făcut la sfârşitul carierei (domniei)! Istoria se repetă?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI