Senatorul PSD Ioan Stan:

Menţinerea UDMR la guvernare depinde de PNL

> Cele două formaţiuni fac parte din aceeaşi familie politică europeană, aminteşte parlamentarul sucevean

 Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, miercuri, referitor la solicitarea ca UDMR să iasă de la guvernare, că PSD a fost primul partid care, prin vocea secretarului general Paul Stănescu, a amendat declaraţiile de la Tuşnad ale premierului Ungariei, Viktor Orban.

El a arătat în acest context că PSD şi-a definit clar poziţia, condamnând orice abordare rasială şi antieuropeană, deci inclusiv atitudinea celor care au aplaudat discursul lui Viktor Orban.

„Cu privire la prezenţa UDMR-ului la guvernare considerăm că cei de la PNL trebuie să se pună de acord în această privinţă, pentru că premierul este cel care poate pune în aplicare o decizie privind menţinerea sau demiterea miniştrilor UDMR. În plus, PNL şi UDMR fac parte din aceeaşi familie europeană, unde ar trebui să se facă anumite clarificări referitor la limitele discursului public politic. Avem convingerea că echilibrul este cheia succesului în orice privinţă, îndeosebi în lumea politică” a spus Ioan Stan.

Senatorul social-democrat sucevean a mai arătat că, în ceea ce priveşte discursul premierului ungar, PSD s-a pronunţat clar împotriva acestuia, deoarece contravine în mod clar valorilor europene privind drepturile şi libertăţile omului.

„Pe cale de consecinţă, PSD condamnă şi atitudinea celor care au aplaudat acel discurs, indiferent dacă e vorba de membri UDMR, ai altor partide sau cetăţeni obişnuiţi. Astfel de discursuri nu trebuie încurajate în niciun fel, istoria demonstrându-ne către ce poate duce astfel de abordări” a declarat Ioan Stan.

Liderul social-democrat a mai subliniat că nu trebuie uitat că şi în trecut au existat „unele derapaje” din partea unor membri UDMR, dar că nu s-a pus problema ieşirii acestui partid de la guvernare.

„Când vorbim de coaliţii trebuie judecată poziţia oficială a formaţiunilor politice, nu a unor membri cu viziuni radicale. Din acest motiv este importantă poziţia UDMR-ului faţă de abordările rasiste existente în discursul dlui Viktor Orban şi sperăm ca aceştia să se delimiteze de ele pentru a demonstra că rămân fideli valorilor comune europene” a apreciat Ioan Stan. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI